HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

Családi programok, fáklyás felvonulás – Március 15-én Sümegen

Március 15-én rengeteg program várja az érdeklődőket Sümegen, a nemzeti ünnep alkalmából.

Az ünnep délutánján várják a családokat  a Kisfaludy Emlékházban. Huszáros 4próbán tehetik próbára tudásukat, bátorságukat a gyerekek és természetesen vállalkozó kedvű szüleik.  Aki mind a 4 próbát becsülettel teljesíti, azt a Radetzky Huszár Egyesület huszárai ünnepélyesen kishuszárrá avatják.

A város fúvószenekara térzenével indítja a megemlékezés sorát a Kisfaludy téren. 16 órakor huszáravatással, zászlófelvonással kezdődik megemlékező ünnepségünket.

Végh László polgármester köszöntőjét és Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő- jelölt ünnepi beszédét követően a Sümegi Színjátszó Kör, Péter Réka népdalénekes műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

Az ünnepség „Március idusa” című rajzpályázat eredményhirdetésével zárul.  

A megemlékezést követően Fáklyás felvonulással vonulnak végig a résztvevők a temetőbe az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére

A felvonulást a Radetzky Huszár Egyesület és a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület vezeti a városon át a temetőbe, ahol elhelyezhetik az emlékezés koszorúit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek sírjánál. Az elesettekért fohászt mond Nagy József főesperes-kanonok.

hirhid.hu

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.