HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Szüreti sokadalom a Szent György-hegynél

Nemesgulács és Kisapáti községek idén is közösen rendezték meg hagyományos szüreti felvonulásukat, ami már a kora délutáni órákban kezdetét vette. A szombati eseményre a helyi lakosság és a környező települések lakói is nagy számban érkeztek.

A program a nemesgulácsi művelődési ház mellett kezdődött a szüreti menet megáldásával, majd innen indultak el a résztvevők több utcát is érintve Kisapáti irányába. A felvonulók a két település bejárása után érkezett meg a nemesgulácsi sportpályára, az itt kialakított rendezvénytérre, ahol különböző szórakoztató programok várták a résztvevőket.Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter Tompos László nemesgulácsi polgármesterrel együtt átadta a pályázati támogatással elkészült szabadtéri kondiparkot a szombati szüreti mulatságon Fotó: Szijártó János / Napló

 Az eseményen részt vett Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, aki azon túl, hogy a színpadról köszöntötte a szüreti sokadalmat, Tompos László nemesgulácsi polgármesterrel együtt átadta a közösségi és rendezvénytér legújabb részét, a pályázati támogatással elkészült szabadtéri kondiparkot.A nemesgulácsi rendezvénytéren fogadták a szőlőharangot szombaton délután Fotó: Szijártó János / Napló

A délutáni programokat kulturális műsorok színesítették, többek között fellépett a Napsugár Óvoda és a Táncoló Talpak Tánccsoport, és a Boombatucada Zenekar koncertje is nagy sikert aratott. Az est további részében DJ Deka és Miss Christyn pörgette fel a hangulatot, amit a European Operett előadásában felcsendülő Neoton-slágerek követtek. A látványos tűztánc-show tovább fokozta a hangulatot, ami a hajnalig tartó szüreti bállal folytatódott a River zenekar közreműködésével. Az esemény idén megmutatta, hogy fontosak a helyi hagyományok és a közösségi programok a település életében.

Szijártó János

További cikkek

Elkezdődött a tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Elkezdődött a tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Lassan már kamaszkorba lép a pisztrángfesztivál, a nevezetességekben és hírességekben amúgy sem szűkölködő Tapolca bő tíz év alatt egy újabb olyan attrakciót épített fel és tett hagyománnyá, amely országszerte ismertté tette a város – hangsúlyozta a tizenkettedik Pisztráng- és borfesztivál programsorozatának megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.
A reformkortól az űrig – színes programok a Balatonnál
A reformkortól az űrig – színes programok a Balatonnál
Az utolsó szeptemberi hétvégén a múltba csöppenhetünk, az űrbe utazhatunk, hódolhatunk gasztronómiai örömöknek és élvezhetünk zenei programokat is.
Leporolták Máté Péter slágereit
Leporolták Máté Péter slágereit
Ajkán zsúfolásig telt a Nagy László Művelődési Központ kiállítóterme a Jubilate Nőikar Zenés esték keretében rendezett hangversenyére.
A tapolcai pisztráng- és borfesztivál sikerének titka: csodás környezet, hal és bor
A tapolcai pisztráng- és borfesztivál sikerének titka: csodás környezet, hal és bor
A tizenkettedik Pisztráng és borfesztivál eseményét rendezik Tapolcán a hétvégén. A minden évben több ezer vendéget vonzó rendezvény sikerének titkáról kérdeztük a szervezőket.
Szerencsekő a parkolóban
Szerencsekő a parkolóban
A komlói Till Lajosné azért utazott vasárnap Komlóról Tapolcára, hogy két, általa kidekorált követ elhelyezzen a Rózi kávézó parkolójában.