HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Vállalkozói fórum Sümegen

2022. március 13. 20:07
hirhid.hu
Mintegy 70 vállalkozó vett részt azon a hagyományteremtő találkozón, ahol átfogó képet kaphattak a város, a térség fejlesztési múltjáról és jövőjéről a Hotel Kapitány különtermében.

Palkovics László Információs és Technológiai miniszter is jelen volt a sümegi vállalkozói fórumon. A miniszter előadásában bemutatta a város tágabb környezetében megvalósult fejlesztéseket. Példaként és követendő gondolatként állította a sümegi vállalkozók elé az onnan mintegy 30 kilométerre lévő zalaegerszegi beruházást, ahol egy kiváló ötlet megvalósítása után más gazdasági társaságok is kapcsolódtak, így rövid idő alatt jutottak el oda, hogy több egyetem indít kihelyezett tagozatokat a területen. Palkovics László ennek kapcsán a szakképzés változásairól is beszélt, illetve bemutatta az egyetemek jelenlegi működését. Ugyancsak ismertette a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét, az elmúlt évek gazdasági lépéseit. A jó hangulatú és tényeken alapuló előadásban a vállalkozók is találtak olyan elemeket, amelyeket saját vállalkozásában, üzleti tervében is alkalmazni tud.Fotó: hírhid.hu

Végh László Sümeg Város polgármestere 2014-től mutatta be a megvalósult fejlesztéseket. Az elmúlt 7 év soha nem látott méretű megújulást jelentett a barokk kisvárosnak. A belváros szinte teljesen megújult, megoldották a parkolási nehézségeket, és igyekeznek kihasználni a vár nyújtotta turizmus  lehetőségét. Azonban van még mit tenni- mondta a polgármester. A következő 7év fejlesztési elképzeléseit is bemutatva hangsúlyozta, hogy az elmúlt 50 évben semmilyen fejlesztés nem történt a város úthálózatást érintően. Az előttünk álló beruházások közel 8 milliárd Ft összértékűek, - mondta Végh László. 

Dr. Navracsics Tibor a térség országgyűlési képviselő-jelöltje beszédében a vállalkozások gazdaságban, és a térségben betöltött jelentős szerepét is hangsúlyozta.

Papp Imre a vállalkozó fórum életre hívója a sümegi „várkapitány”  az idegenforgalom jelentőségét, szerepét ismertette, illetve ő is szólt a város fejlesztési tervéről, külön kiemelve a fő utcán lévő házak homlokzatainak javítását.

A fórum kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol a jelenlévők megvitatták a hallottakat és az előadókkal is lehetőség volt beszélgetni.

hirhid.hu

További cikkek

Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
A barokk kisvárosba ért a Hangszert a kézbe programsorozat, ami elsősorban a fiatal korosztályok számára igyekszik népszerűsíteni a zenét, a hangszeren való tanulást.
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Idén éppen száz éve annak, hogy fiatalok érettségizhettek Sümegen, így a hagyományos Kisfaludy-napok keddi megnyitóján erre a fontos évfordulóra külön kitértek.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.