HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 24.
//
György névnap

Sikeresek az ajkai kosárlabdázók

2022. március 17. 9:41
ajkaiszo.hu
A női amatőr kosárlabda bajnokság NBI./B-ben szereplő Ajka a 13. fordulóban a tabella alsó régióját erősítő Bajai NKK együttesét fogadta a HIT Park Labdacsarnokban.

Az első negyedben szoros csata alakult ki a pályán, az Ajka volt a kezdeményezőbb és vezetett is a meccsen, de nem engedte túlságosan ellépni magától a bajai csapat (20-16). A második negyed első két percében pontcsend volt, majd a vendégek játékosa, Tamás Gréta triplával indított. Horváth Anna és Hizsnyik Dóra visszaállította a különbséget biztonságos 5 pontra az Ajka javára, majd a negyed végén rákapcsoltak, így 10 pontos előnnyel mehettek félidőre (41-31).

Forrás: eurosport.huForrás: eurosport.hu

A harmadik játékrészben is okosan játszott az Ajka, a vendégek pedig nem tudták tartani a lépést (68-51). Az utolsó negyedre a bajai csapatnak teljesen elfogyott az ereje, ezt ki is használta a hazai klub, így lehengerelve az ellenfelet a szezon során először átlépték a 100-as ponthatárt.

Ajka – Bajai NKK 102-72.

Foltin Blanka 20, Lendér Lilla 15, Hidas Réka Emma pedig 14 ponttal járult hozzá a nagyarányú győzelemhez.

hirhid.hu

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.