HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 8.
//
Mihály névnap

Megújult a Fekete-Vörösmarty iskola energetikai rendszere

2022. március 29. 21:57
ajkaiszo.hu
Befejeződött az energetikai felújítás a Fekete-Vörösmarty iskolában. A beruházás ünnepélyes átadása március 23-án zajlott a Berzsenyi utcai intézményben. A rendezvényen részt vett Dorner László alpolgármester.

Horváthné Mikuláskó Mónika, a  Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője köszöntőjében felidézte a felújítási munkálatok idejét, amelyet tantermek kiürítésével, az iskola életének átszervezésével oldottak meg. Az intézményvezető hozzátette, nemcsak a pedagógiai munka a fontos, hanem a környezet is, amelyben folyik a tevékenység. Diák és tanár is jobban teljesít, ha jól érzi magát az adott helyen.

Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos kijelentette, a korszerűsítés beruházást jelent Magyarország jövőjébe. Fontos, hogy a diákok korszerű körülmények között tanulhassanak, nevelkedhessenek, ugyanis ők határozzák meg az ország jövőjét. A most itt tanuló gyerekek lehetnek néhány évtized múlva Ajka, a megye, vagy az ország vezetői, nem mindegy, hogy diákkorukból mit visznek magukkal.

Forrás: ajkaiszo.huForrás: ajkaiszo.hu

Egyházi Andrea, az intézményt is fenntartó Pápai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a kormány célja, hogy az egész országban a XXI. századi követelményeknek megfelelő azonos és korszerű körülmények között részesüljenek minőségi és értékközvetítő oktatásban. A jó körülmények hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a végzettség nélküli iskolaelhagyás. A működését 2016. szeptemberben megkezdett Pápai Tankerületi Központ hangsúlyt fektet arra, hogy az általa fenntartott intézményekben biztosítsa a megfelelő tárgyi és környezeti feltételeket a minőségi oktatáshoz.

Az ország gazdasági újraindítása támogatás keretében 2021. nyarán bruttó 72 millió forintot kapott az iskola energetikai korszerűsítésre. Az összegből a József Attila utcai alsó tagozat épületében kicserélték mind a 113 radiátort, valamint 250 korszerű, energiatakarékos led izzót szereltek fel. A Berzsenyi utcai épületben, ahol a felső tagozatosok és a gimnazisták tanulnak, 99 radiátort cseréltek hőszabályzósra. Egyházi Andrea köszönetet mondott a beruházónak, aki rekordidő alatt elvégezte a szükséges munkálatokat. Az igazgató hozzátette, hogy tovább folytatódnak a fejlesztések a központhoz tartozó ajkai oktatási intézményekben.

A köszöntőket követően a diákok adtak műsort.

hirhid.hu

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.