HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

A szavazóhelyiségek készen állnak, Amerikában már megkezdődött a választás

2022. április 3. 14:06
hirado.hu
Országszerte zajlik a szavazóhelyiségek kialakítása. A legtöbb helyen már minden készen áll a holnapi szavazás megkezdéséhez.

Országszerte zajlik a szavazóhelyiségek kialakítása. Vannak városok, ahol már tegnap minden készen állt a vasárnapi szavazás megkezdéséhez.

A szavazóhelyiségeket a Nemzeti Választási Iroda munkatársai és a rendőrség is ellenőrzi. A rendőrség a helyiségekben gyakran bombavizsgálatot is tart. Ha mindent rendben találnak, akkor lezárják azokat, és majd csak vasárnap reggel a szavazás kezdete előtt nyitják meg a szavazatszámláló bizottságok tagjai.

Forrás: szentendre.huForrás: szentendre.hu

Országszerte minden szavazóhelyiséget csak a szavazatszámlaló bizottságok elnökei, illetve elnökhelyettesei nyithatják majd ki vasárnap hajnalban. Reggel hat órára mindennek készen kell állnia ahhoz, hogy megkezdődhessen az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás.

Az amerikai kontinensen már hivatalosan is megkezdődött az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás. Ez első szavazóhelyiségek Argentínában, Brazíliában és Uruguayban nyíltak meg az ottani külképviseleteken. Közép-európai idő szerint pedig délben Chilében, Kanadában és az USA-beli Washingtonban, New Yorkban és Miamiban, valamint Kuba fővárosában is megkezdődött a szavazás.

hirhid.hu

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.