HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 3.
//
Tímea névnap

Több utcát felújítanak Sümegen

2022. április 12. 14:38
VEOL
Számos napirend szerepelt a képviselő-testület legutóbbi ülésén, amelyek között az Akácos és Korona utcák építési munkálataira vonatkozó közbeszerzési eljárás kiírásáról is döntöttek.

A beruházás egy sikeres pályázat eredménye – tudta meg a Veszprémi Napló Végh László polgármestertől. Az önkormányzat az állam által kiírt feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatási lehetőségét célozta meg, s így 15 millió 570 ezer forintot nyert a két utca részleges felújítására. A vissza nem térítendő támogatáshoz Sümeg 8,4 millió forint önrészt biztosít. A testület a legutóbbi nyilvános ülésen az építési munkálatokra vonatkozó közbeszerzési eljárásról döntött. A határozat szerint az Akácos utcában 155 méter hosszan, 928 négyzetméternyi felületen, míg a Korona utcában 236 méter hosszúságban, 1580 négyzetméternyi felületen újulhat meg az útburkolat. A projekt tervezett befejezési határideje az idei év vége. 


Hasonló ütemezéssel, de nagyobb összegű fejlesztéssel, több mint 90 millió forintból újul meg idén az Ifjúság utca és az Építők utca. Előbbi 383 méter hosszúságban, utóbbi 356 méter hosszban kap új burkolatot úgy, hogy a csapadékvíz elvezetése is megnyugtató módon rendeződik. 


Az ülésen a szünidei gyermekétkeztetés is terítékre került a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény alapján. Ez azt is jelenti, hogy az önkormányzat a szünidei étkeztetést a szülő, törvényes képviselő kérelmére a rászorulók részére ingyenesen biztosítja a kérelemnek megfelelő időtartamban. 2022-ben a tavaszi szünetben két munkanapon, a nyári szünidőben 55 munkanapon, valamint az őszi és téli szünet öt és hat munkanapján biztosítják a napi egyszeri melegétkezést. 


A képviselők a továbbiakban többek között tárgyaltak még az idei közbeszerzési tervről, a Napfény Segítő Központ Idősek Otthona házirendjéről, iparterületi ingatlanok értékesítéséről, és felülvizsgálták az önkormányzat közbeszerzési szabályzatát. 

Hora Gerda Csenge

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.