HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Gesztenyevirág Fesztivál, a szezonnyitó Sümegen

Hagyományosan a Gesztenyevirág Fesztivállal indul a rendezvény szezon a Pannon-táj szívében. Idén, két év kihagyás után, három napos programmal várják az érdeklődőket.

Kovács Kati akusztik koncertje nyitja a Fesztivált május 6-án szombaton a Püspöki Palota kertjében, de a program a közösségi fotókiállítás megnyitójával a Kisfaludy Emlékházban már délután négykor elkezdődik, és az Emlékház csodálatos kertjében Joós Tamás énekmondó önálló estjével tovább folytatódik.

Szombaton 13 órától véradással járulhatnak hozzá beteg embertársaink gyógyulásához, a régi óvoda épületében. Aki először ad vért, a segítés élménye mellé egy ajándék napijegyet is kap a Fesztiválra. 15 órakor a Gasztro és bor utca is megnyitja kapuit és várja a gasztronómia szerelmeseit. Az esti programon a Bohemian Betyars várja a rajongókat, majd a friss lemezes DWG is a húrok közé csap.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Vasárnap a délután Kisfaludy sétán járhatják végig az érdeklődők a város irodalmi, történelmi emlékhelyeit, majd komolyzenei koncerten, az Era Nova kamarazenekart hallgathatják meg a csodálatos barokk Ferences Kegytemplomban. Az estet és a Fesztivált Szabó Balázs és bandája zárja. Közben számos program, időszaki és állandó kiállítás várja az érdeklődőket.

Várja Önöket Sümeg, a Pannon-táj szíve a csodálatosan virágzó gesztenyefák alá, hogy végre együtt fesztiválozhassanak.

hirhid.hu

További cikkek