HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Most jó igazán Sümegen turistának lenni!

2023. március 30. 12:56
Hirhid.hu
Sümegen is bevezették a Városkártya szolgáltatást.

Sümegen a Városkártyával olyan előnyöket és kedvezményeket élvezhetnek a turisták, amelyek egyedülállóak az országban. A barokk kisváros számtalan programot és szórakozási lehetőséget kínál, amit a turisták egy csomagban kizárólagos kedvezménnyel vehetnek igénybe. Ezért hozták létre Sümegen a Városkártyát, amelynek igénybevételéhez mindössze személyigazolvány felmutatására, valamint a felnőtt és gyermek jegy megvásárlására van szükség. A kedvezményekre jogosító kártya kiváltása csak személyesen történhet, melyet elsősorban a Sümeg Tourinform Irodában tehet meg az érdeklődő.

Városkártyával az alábbi múzeumokba van lehetőség belépni:

  • Sümegi vár
  • Püspöki Palota
  • Ramassetter Látogatóközpont - A sümegi őstengerek kövületei kiállítás
  • Afrikárium
  • Kisfaludy Sándor Emlékház
  • Palota Pince Bormúzeum
     

Természetesen a kártyán feltüntetésre kerülnek az ingyenesen látogatható értékeink: Kovakő Látogatóközpont (Nyári időszakban 06.15-09.30); Fehérkövek TT.;Tarisznyavár; Urunk Mennybemenetele Plébánia Templom; Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom, Kocsi és Fegyvermúzeum

Szolgáltatók közül a B-Terv Étterem csatlakozott, ahol az a’la carte kínálatból 10 % kedvezményt adnak.   A későbbiek során az elérhető szolgáltatások és a hozzájuk kapcsolódó kedvezmények körét folyamatosan bővítik.  A kártyához készült egy kísérő kiadvány is, térképpel, mely megmutatja a látnivalókhoz vezető utat illetve számos érdekességet is.

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.