HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Csak az Ajka rúgta be a maga tizenegyesét, így legyőzte a Pécset

2023. április 17. 16:23
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a dobogó legalsó, harmadik fokán álló Ajka egy tizenegyesgóllal 1–0-ra legyőzte a büntetőt hibázó Pécset hazai pályán.

Bő 25 percen át nem igazán történt semmi a pályán, aztán Gera Zalán jelentkezett lövéssel, míg a másik oldalon Szarka Ákos fejese ment nem sokkal mellé. Majd egy szabadrúgás után Takács Zsolt szerezhetett volna vezetést a Pécsnek, de kimaradt a helyzet, ami két perccel később megbosszulta magát. Szarka Ákos harcolt ki egy tizenegyest, amelyet értékesített is, így előnybe került az Ajka. A félidő hajrájában még Csemer Gyula növelhette volna a különbséget, ám lövésénél Helesfay Donát bravúrral hárított -  - írja a Nemzeti Sport.

nemzetisport.hunemzetisport.hu

A fordulást követően pár percen belül büntetőhöz jutott a PMFC, miután Kenderes Zoltán buktatta Gera Zalánt, azonban Kesztyűs Barna mellé lőtte a tizenegyest. Nemsokára újra büntethettek volna a hazaiak, Görgényi Dávid lövését Helesfay Donát a lécre tolta. Ezt követően pedig főleg a sárga lapoké és a cseréké volt a főszerep. A hajrá is leginkább ajkai időhúzással telt, majd nyolcperces hosszabbítás után ért véget a tíz sárga lapot hozó, kissé paprikás hangulatú találkozó.

Az Ajka az újabb sikerével megerősítette dobogós helyét, és immár kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a Pécs sajnálhatja a kihagyott büntetőt, mert így zsinórban a harmadik vereségét könyvelte el, ráadásul már hat meccse nyeretlen. 1–0

További cikkek

Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.