HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 12.
//
Pongrác névnap

A kórházi ágyak eredeti állapotának visszaállítását kéri Ajka polgármestere

2021. december 31. 19:29
Ajkai szó
Ajka polgármesterét, Schwartz Bélát és a város lakosságát is megdöbbentette a hír, miszerint a Magyar Imre Kórházban megszüntették néhány nappal ezelőtt a traumatológiai fekvőbeteg-ellátást, a neurológiát, valamint az ápolási és krónikus osztály tevékenységét is. A hiányt és az ezzel járó problémákat már az átszervezés első napján megtapasztalták a helyiek, illetve a környéken élők is, hiszen balesetekből nem volt hiány aznap, a sérülteket viszont már jóval messzebb kellett szállítani.

Alább közöljük a polgármester nyílt levelét, amelyet a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójának, dr. Töreki-Vörös Ibolyának küldött:

 

Tisztelt Főigazgató Asszony!

2021. december 8-cal a Veszprém Megyei Kórház Főigazgatójának javaslatára az Országos Kórházi Főigazgatóság az Ajkán eredetileg kijelölt 86 darab covid ágyszámot 136-ra bővítette. A covid ágyszám növelés következtében a városi kórházban megszűnt a traumatológia fekvőbeteg-ellátás 40 ággyal, és a neurológia 25 ággyal, valamint az ápolási és krónikus osztály tevékenysége is.

A traumatológiai és a neurológiai feladatellátást a Veszprém Megyei Kórház az utóbbi kettőét pedig a Tapolcai Kórház vette át. A fenti intézkedés súlyos problémát jelent az ajkai fekvőbeteg-ellátásban, hiszen ezen osztályok hiánya, illetve a traumatológiai műtéti beavatkozások jelentős száma (5-10 fő/nap) nem csak az ajkai embereket, hanem a regionális feladatellátás következtében a térségben élőket is sújtja. A hozzánk beérkezett felháborodott megkeresések is alátámasztják azt a kérdésünket, hogy mi indokolta ezen intézkedést akkor, amikor a hivatalos közlemények már a járvány tetőzése utáni állapotról szólnak, valamint a napi megbetegedések és a kórházban ápoltak száma is csökkenő tendenciát mutat. Mindezeket az intézkedéseket megkérdőjelezik úgy, hogy többek között Ajkán, Veszprémben további szabad ágyak állnak rendelkezésre, továbbá a pápai kórház csak kis mértékben vesz részt a covid-betegek gyógyításában. A kórház ellátási területén élő emberek felháborodása és az önkormányzatunkhoz beérkező nagyszámú megkeresés alapján kérjük, hogy a körülmények mérlegelése után az eredeti állapot visszaállítását megfontolni szíveskedjenek. Tekintettel a fokozott érdeklődésre, ezen levelünket megküldjük térségünk országgyűlési képviselőinek, valamint a helyi médiának is.

Ajka, 2021. december 14.

Tisztelettel: Schwartz Béla polgármester

 

Hora Gerda Csenge

További cikkek

Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.