HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 1.
//
Fülöp névnap

Iskolások próbálták ki az új kerékpárutat

2023. április 19. 14:20
veol.hu
Tapolcai általános iskolások egy lelkes csoportja tanárok kíséretében tekerte végig a decemberben átadott Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat kedden. Velük tartott Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár - írja a Veol.

A kilenc kilométer hosszú szakasz letekerése után a bringások átkeltek a  71-es számú főúton, majd megcélozták a fölöttük magasodó várat. Itt Balassa Dániel polgármester fogadta a társaságot. Mint mondta, nem mindenki hitt abban, hogy Tapolca és Szigliget között valaha is épül kerékpárút, de végül a négy érintett település összefogása és az állami támogatás eredményeként elkészülhetett ez a szép szakasz. 

A beruházás jelentős lépés a térség a turizmusának erősítésében és a testmozgási lehetőségek bővítésében. Erről Már Révész Máriusz beszélt a résztvevőknek. Kiemelte a mozgás fontosságát, hiszen, mint mondta, riasztó, hogy a túlsúlyos gyerekek száma évről évre növekszik. – Fontos, hogy olyan dolgokat, produkciókat tudjunk biztosítani a gyerekeknek, hogy lehetőleg minél korábban megszeressék a mozgást. Ebből a szempontból különösen ez az új kerékpárút remek lehetőséget biztosít az itt élők számára – hangsúlyozta.

Fotós: Szijártó János/Napló
Lapunk kérdésére úgy fogalmazott az államtitkár, hogy az elkészült szakasz már önmagában is jó, hiszen eddig sokkal körülményesebben lehetett eljutni Tapolcáról Szigligetre. – Ezzel együtt szükség lesz még több helyen kiegészítésre, kisebb forgalomtechnikai elemek kialakítására, beleértve a 71-es számú főúton való biztonságos átkelés megoldását – tette hozzá. 

További cikkek

Az első magyarok a Balatonnál
Az első magyarok a Balatonnál
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület Tapolcai történelmi délutánok 2024 programsorozata legutóbbi előadásán Hangodi László történész a Balatonnál letelepedő első magyarokról szólt.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
Kamarazenei találkozó arany minősítéssel
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.