HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Hunnia szíve vendégül látta a Pannon-táj szívét

2023. április 24. 13:21
Befejeződött a 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás. 

Az Alföldi régióban mutatkozott be Sümeg. A kiállítás díszvendégeként a nagy történelmi múlttal rendelkező város természetesen nem tudott mindent megmutatni ebben a pár napban, de egy irányvonal mellett haladva elvitte a történelmet, a gasztronómiát, a művészeteket, szakrális turizmust, és a kultúrát Szolnokra.

A látogatók megkóstolhatták Sümeg ízeit a kézműves termékek kóstolásával, a résaztvevőknek sajtot, mézet, felvágottakat és természetesen bort is kínáltak. Az élő történelem a lovagi torna bemutatóval és a Püspöki Palota múzeumpedagógiai programjaival jutott Szolnokra. A színpadi programokat is sümegi fellépők színesítették, a White Stones Brass Band - Fehér Kövek Kamaraegyüttes, Buzási Szabolcs, Pápai Kíra, és a Broadway Táncegyüttes mutatkozott be a szolnoki közönségnek.  

Az érdeklődők információt kaptak a vadászatról, a geológiáról, az autósportról, a szálláshelyekről és az értékekről is.

A köz(ép)-pont(ban) az ifjúság című szakmai konferencián a sümegi ifjúsági jó gyakorlatokról beszélt Oszkai Réka Viola, a Kisfaludy Művelődési Központ igazgatója. Egly Márk borász pedig mesterkurzust tartott, amelyen szóba kerültek a natúr borok és a biodinamikus gazdálkodás is. 

„Természetesen több szakmai egyeztetés is volt, ennek eredményeként pedig elindult egy közös gondolkodás a közművelődésben, és az idegenforgalomban, amit tovább viszünk, hogy Hunnia Szíve és a Pannon-táj szíve összekapcsolódjon.” – mondta Végh László Sümeg polgármestere. 

 

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.