HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 9.
//
Gergely névnap

Hogy készíti a hamburgert egy volt NB I-es kapus?

2023. május 17. 17:17
Veol
Nem reprezentatív, de alaposnak mondható felmérésünk alapján: kitűnően. Most induló sorozatunk főszereplői egykori profi sportolók, akik pályafutásuk után más szakmában próbálják ki magukat. Az első részben az Ajkáról származó egykori NB I-es futballkapus szerepel, aki a vendéglátásba kóstolt bele. - írja a Veol

Szép Tamás nevét jól ismerik azok, akik a 2000-es években követték a honi futballt. Az ajkai származású játékos szülővárosa klubja mellett védett többek között Sopronban, Tapolcán, Celldömölkön, Szombathelyen és Pápán is. Utóbbi két helyen a legjobbak között, az NB I-ben is bizonyíthatott.

Haladás FCHaladás FC

„Szepi” három éve sérülés miatt akasztotta szögre a kapuskesztyűt, és nem távolodott el teljesen a labdarúgástól (kapusedzőként dolgozik Balatonalmádiban), de belevágott valami teljesen újba is: párjával hamburgerezőt nyitottak.

- Jött egy lehetőség és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a vendéglátást – mondta el lapunknak Szép Tamás, aki párjával, Kovács Szilviával Balatonalmádiban nyitott hamburgerezőt. - Kemény világ – összegezte sóhajtva tapasztalatait, arra utalva, hogy a mostani gazdasági helyzetben számos nehézséggel kellett és kell megbirkózniuk. Birkóznak is becsülettel, közel egy éve üzemeltetik a helyet, amelybe rengeteg munkát fektettek. Ma már tisztában vannak a szakma buktatóival, de továbbra is pozitívak.

A 49 éves exfutballista szakácstanfolyamot is végzett, és már rutinos konyhai dolgozóként találja fel magát a hamburgerek, különböző frissensültek világában. Párjával igyekeznek minél jobban kiszolgálni az igényeket és a visszajelzések alapján sikerrel teszik ezt.

WE Love BalatonWE Love Balaton

Szép Tamás nem szívesen hagyta abba az aktív futballt, így örül, hogy edzőként a pályán maradhatott. Korábban már végzett edzői tanfolyamot és most is hallgatója egynek. Balatonalmádiban az összes korosztály mintegy 12 kapusával foglalkozik, nem könnyű összeegyeztetni ezt a vendéglátással, de nagyon szeret a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni.

Aki ismeri Szepit, jól tudja, hogy ma is nagyon fiatalosan, frissen, motiváltan mozog a futballpályán. Igazi példakép, jó, hogy nem veszett el a magyar futball számára. Még akkor is, ha ő készíti az egyik legjobb hamburgert a Balatonnál. 

Haladás FCHaladás FC

További cikkek

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.