HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 3.
//
Tímea névnap

“Végy egy jó kapust!”

2023. május 31. 11:32
Új igazolás érkezett az Ajka kézilabda csapatába!

A Kézilabda Klub Ajka NB-1/B férfi osztályában játszó csapat első új igazolása Tatai Péter, a 87-szeres magyar válogatott kapus!

cskk.hucskk.hu

Péter a Győri ETO FKC csapatában kezdte pályafutását, innen igazolta le a Veszprém KC ahol három idényt töltött, ezalatt pedig kétszer nyert bajnokságot, egyszer pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett a bakonyiakkal, igaz Dejan Perić mögött többnyire második számú kapusnak számított. A 2007-08-as szezon végén megnyerte csapatával a Kupagyőztesek Európa-kupáját, majd ősszel légósnak állt és a francia Dunkerque HB játékosa lett. 2010-ben hazatért és a másik magyar nagy csapat, a Pick Szeged együttesében védett, ahol 2014-ben EHF-kupát nyert. Az idény végén elhagyta a csongrádiakat, miután Piotr Wyszomirskit igazolták melléje, és inkább újra légiósnak állt. Két évig a nagybányai HCM Minaur Baia Mare játékosa volt, akikkel a 2014-2015-ös idényben bajnoki címet szerzett, majd 2016 januárjában a német Frisch Auf Göppingenhez igazolt. A német csapattal megnyerte az EHF-kupa négyes döntőjét, a fináléban a francia HBC Nantes csapatát győzték le 32–26-ra. Júniusban csapatot váltott, és a másodosztályú TuS N-Lübbeckéhez igazolt. A 2016–2017-es szezonban feljutott csapatával az élvonalban, majd egy évet követően kiesett a másodosztályba. 2019 februárjában egy évvel meghosszabbította szerződését a csapattal. 2020 januárjában hivatalossá vált, hogy a következő szezontól visszatér Magyarországra, és a Csurgói KK együttesében folytatja pályafutását. 

A magyar válogatottban 2001 óta 87 mérkőzésen védett, két világ- és egy Európa-bajnokságon vett részt. Előbb Fazekas Nándor, majd Mikler Roland mögött szerepelt mint második kapus. Első világversenye a 2007-es világbajnokság volt, a németországi tornán a magyar csapat a 9. helyen végzett. Ezt követően a 2013-as világbajnokságon és a 2014-es Európa-bajnokságon vett részt.

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.