HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.

A változás eredményeképpen az autóbuszok ütemes menetrend szerint indulnak, több új közvetlen kapcsolatot biztosítanak a térség települései között, bővülnek a csatlakozások az autóbuszok között, valamint az autóbuszok és a vonatok között is, egyes vonalakon az első járat korábban, az utolsó később indul, ezzel is bővítve a kínálatot. A térség számos településéről gyakrabban válik elérhetővé Zala és Veszprém vármegyék vármegyeszékhelyei is.

A változás elsősorban az alábbi viszonylatokat és településeket érinti:

  • Veszprém – Herend – Városlőd – Farkasgyepű – Bakonyjákó – Pápa,
  • Veszprém – Márkó – Bánd – Herend – Szentgál – Úrkút – Ajka,
  • Veszprém – Herend – Kislőd – Ajka – Kolontár – Devecser – Nemeshany – Káptalanfa – Gyepűkaján – Csabrendek – Sümeg,
  • Veszprém – Márkó – Bánd – Herend – Városlőd – Kislőd – Csehbánya és
  • Veszprém – Márkó – Hárskút.

A változásokról részletesen itt olvashatnak.

volanbusz.huvolanbusz.hu

További cikkek

Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.