HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár

2023. június 9. 11:34
VEOL
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter arról beszélt, egy város nemcsak intézményekből, épületekből és magánszemélyekből, hanem közösségekből is áll.

VEOLVEOL

– Annál erősebb egy város, minél erősebb közösségek alkotják – fogalmazott. – Ahhoz, hogy a közösségek létezni tudjanak, szülessenek vagy fennmaradjanak, olyan színterek kellenek, ahol az emberek találkozni tudnak egymással és közösséggé tudnak válni. 

Elmondta, az új terek és helyszínek mind-mind a közösségeknek adnak lehetőséget arra, hogy találkozhatnak. Ezek között is talán a legfontosabb a gyermekkönyvtár, hiszen a jövő nemzedékei formálódhatnak közösséggé. 

VEOLVEOL

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kijelentette, nagyon fontos számukra az, hogy a meglévő kulturális intézmények infrastrukturális állapotán javítsanak. – Szembesülnünk kellett azzal, hogy a gyermekkönyvtár épülete nagyon rossz állapotban, szinte a használhatatlanság határán volt – mondta a városvezető. – Aztán kiderült, nemcsak hogy megújítottunk egy rossz állapotban lévő teret pályázati lehetőségnek köszönhetően, hanem kialakult egy olyan új tér, amely új lehetőséget is jelent a könyvtárnak.

Baranyai Tamás igazgató kijelentette, fontos volt számukra a felújítás, hiszen legutóbb 1998-ban történt hasonló, ám azóta sokat romlottak a körülmények. – Sok embernél próbáltam lobbizni, hogy sikerüljön valahogy orvosolni a körülményeken, és szerencsére nyitott fülekre talált a kérés – árulta el. – Azzal, hogy közösségi irodát, közösségi teret, illetve podcastszobát is létrehoztunk, reményeink szerint újabb olvasókat tudunk a könyvtárba csábítani.

VEOLVEOL

Az átadóünnepségen műsort az Egry úti Körzeti Óvoda Nárcisz Tagóvodájának Gyöngyvirág csoportja adott. 

További cikkek

A tapolcai fuvolista fiú a legjobbak között
A tapolcai fuvolista fiú a legjobbak között
Lassan megszokottá válik, hogy a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola növendéke, Király Alex bárhol szerepel, mindenhol kiemelkedő zenei teljesítménnyel kápráztatja el a közönséget és a szakmai zsűrit.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Tomaj lakomája – Történelmi és gasztrofesztivál május elején
Tomaj lakomája – Történelmi és gasztrofesztivál május elején
Hagyományteremtő szándékkal hívják életre Badacsonytomajon Tomaj lakomáját, ami a szervezők tervei alapján Magyarországon teljesen egyedülálló történelmi és gasztrofesztivál lesz.
János vitéz a tapolcai színpadon
János vitéz a tapolcai színpadon
Két egymást követő előadáson mutatta be Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát a Tapolcai Musical Színpad és a Batsányi Táncegyüttes.