HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 17.
//
Paszkál névnap

Mentőállomás létesülhet Révfülöpön

Révfülöp kettős szerepet tölt be a Balaton-felvidék életében. Egyrészt a Káli-medence kapujaként belépő az északi part legszebb gyöngyszeméhez, másrészt, rendezett strandjainak köszönhetően, kedvelt nyaralóhely.

Ezért sem mindegy, hogy baj esetén, hány percet kell várni az itt élőknek és nyaralóknak. Hisz hiába felkapott hely a Káli-medence, még most is nagyon sok idős ember él itt a falvakban, akiknek néhány perc is az életébe kerülhet és ugyanez igaz azokra, akiket a strandon ér valamilyen baleset.

Jelenleg Tapolcáról, Balatonfüredről, Keszthelyről és nyáron Badacsonytomajról érkezik a térségbe a mentő, ami nem tűnik annyira messzinek, kivéve ha a másodpercek is számítanak. De akkor nagyon.

Ezért is fontos, hogy a térség képviselőjelöltje, Navracsics Tibor, ellentétben az eddigi képviselőkkel, kezébe vette a révfülöpi mentőállomás ügyét és kezdeményezte a település polgármesterénél, hogy segítsen olyan épületet keresni a településen, mely alkalmas lehet egy mentőállomás létesítéséhez.

Hisz hiába van a településnek olyan képviselője, aki civilben mentősként is dolgozik, úgy tűnik olyan emberre volt szüksége Tapolcának és térségének, akinek nem az álmodozás és a pózolás a fontos, hanem a cselekvés.

A polgármester, Kondor Géza válaszlevélben jelezte, hogy ezzel a fejlesztéssel a környékbeliek régi álma valósulna meg. Több lehetséges ingatlan is szóba jöhet, így további egyeztetéseket javasolt a polgármester. Navracsics Tibor a válaszlevelet is közzétette facebook oldalán, miszerint kezdődhet a közös munka!

hirhid.hu

További cikkek

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.