HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 17.
//
Paszkál névnap

Kerékpárút épül Tósokon

2023. szeptember 27. 10:07
VEOL.hu
Kilencedik alkalommal vett részt a város az Európai Mobilitási Hét programsorozatban. Szeptember harmadik hetében minden napra jutott legalább egy környezetbarát közlekedést népszerűsítő program.

A csingervölgyi kerékpárút átadása után most a tósoki városrészben terveznek új bringautat az ajkaiakA csingervölgyi kerékpárút átadása után most a tósoki városrészben terveznek új bringautat az ajkaiak

Nagy sikere volt többek között a kerékpáros reggelinek és uzsonnának, a Bicibusznak, a gyermekrajzversenynek. A díjátadó rendezvényen szeptember 22-én  a Liliom parkban jelentette be Schwartz Béla polgármester azt, hogy hamarosan indul a tósoki városrészben a kerékpárút építése a Liliom utca sarkától a Kristály sportpályáig. Várhatóan egy év alatt készül el, a költsége 360 millió forint. A városban már több, mint 16 kilométer a kerékpárutak hossza.

A rajzpályázat eredményhirdetésén Tóth Gergely stratégiai és fejlesztési referens elmondta, hogy minden eddiginél több rajz érkezett a felhívásra. A rajzpályázaton négy korcsoportban hirdettek eredményt. Az óvodásoknál Takács Fanni, az alsó tagozatosoknál Dolfinger Viola, Holczinger Zara és Kovács Petra közös munkája, a felső tagozatosoknál Magyar Tímea, a gimnazistáknál Horváth Hanna nyert. A helyezettek és különdíjasok rajzait bárki megnézheti a szeptember 28-án, csütörtökön 16 órakor nyíló  óvárosi kirakattárlaton. 

További cikkek

Majálist tartottak a padragkúti Bánya kertben
Majálist tartottak a padragkúti Bánya kertben
Második alkalommal hívta májusi fesztiválra a padragkúti Bánya kertbe az érdeklődőket a szervező Padragkúti Művelődési Ház, a Bányász Kulturális Egyesület és a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör május 11-én. A program reggel főzőversennyel indult, amelyet Szőke András vezetett.
Bronzérmes Óriások
Bronzérmes Óriások
Bronzéremmel zárta a szezont az Ajkai Óriások U12-es korosztályos csapata a jégkorong Magyar Kupában.
Húszéves a városi óvoda Ajkán
Húszéves a városi óvoda Ajkán
Az Ajka Városi Óvoda 20 éves évfordulóját ünnepelte öt napon át különféle programokkal.
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Két év után újra felbolydult a város, sőt az egész ország. Május 11-én rendezték meg a 4. Nemzetközi Ikarus Találkozót. Eddig minden évben részt vettünk az eseményen, s bizton állítjuk, a látogatók száma folyamatosan nő. Az Ikarus márka hírnevet, rangot jelentett egykor nemzetközi szinten – a szocialista táboron kívül is! – a jelennek-jövőnek megőrzött, karbantartott autóbuszok értéke, patinája vitathatatlan.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.