HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az egész országot kell védeni

Az egész országot kell védeni, nem csak az egyes területeit - mondta a honvédelmi miniszter csütörtök este a Veszprém vármegyei Tapolcán, a Polgári Szalon rendezvényét megelőző sajtótájékoztatóján.


Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszél a Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjvel tartott közös sajtótájékoztatón Tapolcán, a Polgári Szalon rendezvénye előtt 2023. október 5-én  Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Szalay-Bobrovniczky Kristóf - aki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjével beszélgetett - hangsúlyozta: Tapolca jelentős honvédelmi múlttal rendelkező város. Az elmúlt évtizedekben mindenféle elmélet született arról is, hogy a modern háborúk milyenek lesznek drónokkal, a kibertérben. Ezzel szemben a szomszédunkban kitört egy huszadik századi típusú véres háború - fogalmazott.
    Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: azt szeretnék, hogy Magyarországon mindenki nyugodtan és biztonságban aludhasson. Mint mondta, ezért történik a magyar honvédség átfogó reformja, és azért épít a kormány hadiipart, hogy a honvédség ellátásbiztonsága minden esetben biztosított legyen.
    Ezért foglalkoznak a katonai hagyományokkal és a katonai identitással is, hogy a magyar katona ismét azt érezze: fontos és a magyar társadalom meghatározó szereplője - tette hozzá.
    A honvédelmi miniszter előadásában a legfontosabb védelmi ipari fejlesztések között említette a szintén Veszprém vármegyei Várpalotán épülő lőszergyárat és sikeresnek minősítette az "Embert a vasra!" szlogennel meghirdetett toborzókampányt.
    Arról is beszélt, hogy a globálisan összekapcsolódott világban a távoli régiók eseményei is hatással vannak Magyarország biztonságára. Ezért tartja fontosnak a kormány az afrikai Száhel-övezet stabilitásának erősítését, ami csökkentheti a migrációs nyomást - fűzte hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
    Navracsics Tibor a KDNP helyi politikusa, Lasztovicza Máté szervezésében megrendezett Polgári Szalon témájául azért választották a honvédelmet, mert az az egyik pillanatról a másikra a magyar közbeszéd meghatározó része lett.
    Az utóbbi időszakban az ukrajnai háború, valamint a magyar haderőreform és a hadiipari fejlesztések felélénkítették az érdeklődést a honvédelem iránt - jegyezte meg a területfejlesztési miniszter.

 

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Éneklő Ifjúság három kórussal
Éneklő Ifjúság három kórussal
Három kórus részvétele mellett rendezték meg az Éneklő Ifjúság hangversenyt Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Két év után újra felbolydult a város, sőt az egész ország. Május 11-én rendezték meg a 4. Nemzetközi Ikarus Találkozót. Eddig minden évben részt vettünk az eseményen, s bizton állítjuk, a látogatók száma folyamatosan nő. Az Ikarus márka hírnevet, rangot jelentett egykor nemzetközi szinten – a szocialista táboron kívül is! – a jelennek-jövőnek megőrzött, karbantartott autóbuszok értéke, patinája vitathatatlan.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.