HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Mindenszentek Ajkán: a legfontosabb tudnivalók a temetőlátogatás rendjéről

2023. október 27. 9:17
VEOL.hu
Ajkán a polgárőrség tagjai mind a 11 temetőt érintik szolgálatuk során november elsején, a beosztást jelenleg készítik, tudtuk meg Magas Géza elnöktől. Kiemelt figyelmet az új temetőre fordítanak, de a külső városrészekben találhatókat is ellenőrzik. Odafigyelnek a parkoló autók biztonságára, ha szükséges, figyelmeztetik a tulajdonosokat, hogy látható helyen ne hagyjanak táskát, telefont vagy más értéket.

Ajkán kiemelt figyelmet szentelnek a temetőknek ezekben a napokban  Fotó: Györkös JózsefAjkán kiemelt figyelmet szentelnek a temetőknek ezekben a napokban Fotó: Györkös József

A polgárőrök mellett a rendőrség munkatársai is gyakran keresik fel a temetőket a megemlékezés napjaiban. Tuboly Józsefről, a belvárosi régi és új, valamint az alsócsingeri temetőt üzemeltető Ajkai Temető Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a mindenszentek előtti héten engedély nélkül is be lehet hajtani a sírkertekbe, azt viszont kérik a látogatóktól, hogy ha temetés van, ne tegyék. 

November elsején már nem engedélyezett a behajtás. Ebben az időszakban többen újítják fel hozzátartozóik sírját, amelyhez a temető fenntartói a murvát ingyenesen biztosítják. A temetők egy hétig november elejéig bezárólag egész nap nyitva tartanak. Mindenszentek napján  a ravatalozóknál egy munkatársuk segít azoknak, akik nem találják hozzátartozók sírját, az iroda délután  nyitva tart. Ebben az időszakban kétszer-háromszor több hulladék képződik, a konténerek gyakoribb szállítását előre megrendelik.

További cikkek

Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Telt ház fogadta Márfi Gyula nyugalmazott érseket Sümegen a Róza cukrászdában, ahol Európa jelenéről és jövőjéről tartott előadást pénteken este.
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen bűz árad a Zalagyömörő irányából Sümegre érkező szennyvízvezetékből, amely leginkább a Korona és az Akácos utca lakóit kínozza.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.