HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Megfigyelhették a kicsik, hogy a természet csodálatos, vigyáznunk kell rá

A Szent Erzsébet Óvoda teremtésvédelmi programsorozatának része a “Lépten-nyomon Környezeti nevelő foglalkozás”, a “Válogass velem óvodai zöld óra”, valamint az “Erdei óvoda” program. Ezek mindegyike nagy élményt jelentett az intézmény kicsinyeinek és nevelőiknek egyaránt a közelmúltban.

 

A Lépten-nyomon Mobil Környezeti Nevelő Programsorozat első állomásán a hazai rovarvilágot ismerték meg a gyermekek. Az élményszerző foglalkozáson a környezetünkben élő apró rovarok felismeréséről, életmódjukról szereztek tapasztalatot óvodásaink – tudtuk meg Váradi Anita óvodavezetőtől.

A sorozat következő állomásán az erdő éjszakai állatvilágával ismerkedtek az ovisok. A (KEHOP 3.2.1-15-2017-00014 pályázati program támogatásával megvalósuló) “Gyűjts Te is szelektíven” zöld órán pedig a szelektív hulladékgyűjtést gyakorolták a csoportok. A Környezetünk szeretete-védelme program során, október 9-10-11-én viszont a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola vendégei voltak a kicsik és nevelőik

– Ez mindannyiunk számára nagy élmény volt. Megismertük az éjszakai erdő hangjait, talpunk alatt éreztük a göröngyös talajt. Madarakat, kisemlősöket figyelhettünk meg, csúszkát, kakukkot, baglyot, meggyvágót, szalonkát és még számtalan madarat fedeztünk fel. A harmadik teremben az állatok hangja várt ránk. Megtanultuk felismerni a nagyvadak érdekes, olykor félelmetes bőgését, barcogását és rácsodálkoztunk a madarak énekére. Örömmel vetettük bele magunkat a különböző kirakó-logikai feladatokba. Akkor még nem is sejtettük, hogy az Öreg bükk erdei tanösvény-túra során igazi őzet, dámvadat, különböző gombákat is látunk majd. A tervezettnél sokkal tovább maradtunk, mert olyannyira érdekes volt számunkra az erdei iskola – árulta el lapunknak Váradi Anita, aki ezzel a cikkel is köszöni a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei iskola erdészeinek, erdőpedagógusainak “türelmes, lelkes munkáját” ! /tl/

További cikkek

Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
A világ legnagyobb biznisze
A világ legnagyobb biznisze
A Tapolcai Polgári Szalon legutóbbi vendége Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt, aki Ne féljünk a valóságtól! címmel tartott előadást.
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
Az a cél, hogy növekedjék az egészségben eltöltött évek száma, javuljon a magyar emberek életminősége – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Aktív Magyarország konferencia nyitónapján Tapolcán.
Emléktábla avatás és kiadvány bemutató Tapolcán
Emléktábla avatás és kiadvány bemutató Tapolcán
A Tapolcai Járásbíróság története (1872-1984) című bíróságtörténeti kiadványt emléktábla avatással egybekötve mutatták be a helyi Járásbíróságon.