HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 10.
//
Ármin névnap

Az ajkaiak vezetik a Szuperligát

2023. november 7. 9:04
VEOL.hu
Dupla fordulóval rajtolt a sakk Szuperliga új szezonja, az ajkaiak két sikerrel kezdtek. Az NB I-ben és az NB II-ben is voltak mérkőzések.

 

Közös helyszínen, Makón kezdődött el a nemzeti sakkcsapatbajnokságok legmagasabb osztályának aktuális küzdelemsorozata. A Szuperliga-GM Szabó László pontvadászat 10 táblás rendszerben dupla fordulóval rajtolt. A nyitókörben a Sentimento Ajka BSK 6.5-3.5-re győzött az Aquaréna Kőbánya SC ellen, a folytatásban pedig a Kékesi SE csapatát is megverte 8.5-1.5-re. A másik Veszprém vármegyei résztvevő, a Tapolca Városi SE két vereséggel kezdett, a Kékesi SE (2-8), illetve az ASE Paks (1-9) ellen maradt alul.

Ami a többi bajnokságot illeti, a NB I. Charousek csoportban a Balatonfüredi SC idegenben 7-5-re győzött a Széchenyi ESE Győr ellen. A Sentimento Ajka BSK 6-6-ot játszott a Komlói BSK vendégeként.

Az NB II. Széchenyi csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém hazai pályán 8.5-3.5-re nyert a Keszthelyi Spartacus Sportkör ellen. A Sentimento Ajka BSK 6-6-ot játszott otthon a Sakkbarátok Kisbér-Ászár I. csapatával. A Tapolca Városi SE II. idegenben 6-6-ra végzett a Sárvári Sakk Club SE-vel szemben.

A 10 csapatos Szuperliga állása a második fordulót követően: 1. Sentimento Ajka BSK 15 pont, ...10. Tapolca Városi SE 3.

A 12 csapatos NB I. Charousek csoport állása a harmadik fordulót követően: 3. Sentimento Ajka BSK 21.5, ...9. Balatonfüredi SC 17.

A kilenccsapatos NB II. Széchenyi csoport állása a második fordulót követően: 3. Sentimento Ajka BSK 14, 4. Ezüst Huszár SE Veszprém 11.5, 5. Tapolca Városi SE II. 10.5.

A folytatásban, november 26., vasárnap, NB I. Charousek csoport: Sentimento Ajka BSK–Széchenyi ESE Győr, Balatonfüredi SC–ASE II. Paks. December 10., vasárnap, Szuperliga-GM Szabó László: ASE Paks–Sentimento Ajka BSK, Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai SK I.–Tapolca Városi SE. NB I. Charousek csoport: ASE II. Paks–Sentimento Ajka BSK, Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai SK II.–Balatonfüredi SC. NB II. Széchenyi csoport: Zalaegerszegi Baki Agrocentrum–Ezüst Huszár SE Veszprém, Keszthelyi Spartacus Sportkör–Sentimento Ajka BSK, Tapolca Városi SE II.: erőnyerő.

További cikkek

Életben tartják a lángot
Életben tartják a lángot
Nem sok település büszkélkedhet olyan magyar felmenővel, aki az egyetemes történelemben, a világtörténelemben és nemzetünk történelmében is letette névjegyét.
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Esterházy és a gasztronómia
Esterházy és a gasztronómia
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület újabb előadás sorozata Németh István Péter költő: Esterházy Péter és a gasztronómia címmel várta az érdeklődőket az Ózsinagógában.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.