HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Az ajkaiak vezetik a Szuperligát

2023. november 7. 8:04
VEOL.hu
Dupla fordulóval rajtolt a sakk Szuperliga új szezonja, az ajkaiak két sikerrel kezdtek. Az NB I-ben és az NB II-ben is voltak mérkőzések.

 

Közös helyszínen, Makón kezdődött el a nemzeti sakkcsapatbajnokságok legmagasabb osztályának aktuális küzdelemsorozata. A Szuperliga-GM Szabó László pontvadászat 10 táblás rendszerben dupla fordulóval rajtolt. A nyitókörben a Sentimento Ajka BSK 6.5-3.5-re győzött az Aquaréna Kőbánya SC ellen, a folytatásban pedig a Kékesi SE csapatát is megverte 8.5-1.5-re. A másik Veszprém vármegyei résztvevő, a Tapolca Városi SE két vereséggel kezdett, a Kékesi SE (2-8), illetve az ASE Paks (1-9) ellen maradt alul.

Ami a többi bajnokságot illeti, a NB I. Charousek csoportban a Balatonfüredi SC idegenben 7-5-re győzött a Széchenyi ESE Győr ellen. A Sentimento Ajka BSK 6-6-ot játszott a Komlói BSK vendégeként.

Az NB II. Széchenyi csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém hazai pályán 8.5-3.5-re nyert a Keszthelyi Spartacus Sportkör ellen. A Sentimento Ajka BSK 6-6-ot játszott otthon a Sakkbarátok Kisbér-Ászár I. csapatával. A Tapolca Városi SE II. idegenben 6-6-ra végzett a Sárvári Sakk Club SE-vel szemben.

A 10 csapatos Szuperliga állása a második fordulót követően: 1. Sentimento Ajka BSK 15 pont, ...10. Tapolca Városi SE 3.

A 12 csapatos NB I. Charousek csoport állása a harmadik fordulót követően: 3. Sentimento Ajka BSK 21.5, ...9. Balatonfüredi SC 17.

A kilenccsapatos NB II. Széchenyi csoport állása a második fordulót követően: 3. Sentimento Ajka BSK 14, 4. Ezüst Huszár SE Veszprém 11.5, 5. Tapolca Városi SE II. 10.5.

A folytatásban, november 26., vasárnap, NB I. Charousek csoport: Sentimento Ajka BSK–Széchenyi ESE Győr, Balatonfüredi SC–ASE II. Paks. December 10., vasárnap, Szuperliga-GM Szabó László: ASE Paks–Sentimento Ajka BSK, Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai SK I.–Tapolca Városi SE. NB I. Charousek csoport: ASE II. Paks–Sentimento Ajka BSK, Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai SK II.–Balatonfüredi SC. NB II. Széchenyi csoport: Zalaegerszegi Baki Agrocentrum–Ezüst Huszár SE Veszprém, Keszthelyi Spartacus Sportkör–Sentimento Ajka BSK, Tapolca Városi SE II.: erőnyerő.

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Szabadtéri kiállítóhelyet avattak csütörtökön, a szigligeti Pipitér közben, amely nem csak funkciót kapott, de meg is újult.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.