HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Gaál Zsóka: büszkeséggel tölt el, hogy képviselhetem Magyarországot

2023. november 8. 12:48
VEOL.hu
Felnőtt női és férfi sakk csapat Európa-bajnokságot rendeznek Montenegróban, Budva városában, ahol az ajkaiak kiválósága, Gaál Zsóka is asztalhoz ül a magyar válogatott tagjaként.

Gaál Zsóka intenzíven készült az Európa-bajnokságra Forrás:  archívAz Eb-t november 10. és 21. között tartják meg. A magyar női válogatottat Gaál Zsóka, Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia, Papp Petra és Terbe Julianna alkotja, a szövetségi kapitány Fodor Tamás.

Az Ács Péter által irányított férficsapat összeállítása a következő lesz: Balog Imre, Bánusz Tamás, Erdős Viktor, Gledura Benjamin, Kozák Ádám.

- Büszkeséggel tölt el, hogy ismét a magyar felnőtt női válogatott tagja lehetek és képviselhetem Magyarországot, Veszprém vármegyét és Ajka városát. Intenzíven készültem az elmúlt időszakban is, sok versenyen és edzőtáborban vettem részt. Csapattársaimat már régóta ismerem, rutinos, erős sakkozók. Mindent meg fogunk tenni a siker érdekében – nyilatkozta Gaál Zsóka. 

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.
Nagyüzem az ajkai strandon
Nagyüzem az ajkai strandon
Az ajkai Kristályfürdőben a nyári kánikulai napokon 1400–1600 vendég is fürdik, hétvégente mindig többen vannak, mint hétköznap.