HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

A világ legjobb 90 képe közé sorolták a tapolcai festőművész alkotását

2023. november 13. 7:13
VEOL.hu
Tapolcai festőművész, Sütő György Bennem élő világ című kiállítása nyílt a nagymányoki közművelődési központban.

Forrás: családiForrás: családi

 

A tárlatot Markovics Mihály dekoratőr, ikonfestő, az alkotó barátjának édesapja nyitotta meg. Beszédében egy performansz keretében szólt a művész pályájáról. Hangsúlyozta, hogy bár Sütő György a teológia elvégzését követően más úton indult el, kötődik az egyházhoz amely a művészet pártolója. Méltatta továbbá a festő felesége, Sütő-Németh Hajnalka tevékenységét, amellyel sikerrel menedzseli férje pályáját. 

Beszélt arról is, hogy a velencei biennálén a tapolcai művész egyik alkotását a világ legjobb 90 képe közé sorolták, ami nem hétköznapi elismerés. – A különleges képek szórópisztollyal készülnek, a tökéletes árnyalatoktól elképed az ember. Sokan festenek így autókra, motorokra ilyesmit, de ő olyan termelékeny, hogy szinte hetente megjelenik egy-egy új képe. Tudását rendkívül gyorsan fejleszti, egyre sikeresebb külföldön, de Magyarországon még bele kell illeszkednie a rendszerbe – mondta Markovics Mihály. 

A megnyitón a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI növendékei, valamint a Nagymányoki Városi Fúvószenekar tagjai működtek közre. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
A világ legnagyobb biznisze
A világ legnagyobb biznisze
A Tapolcai Polgári Szalon legutóbbi vendége Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt, aki Ne féljünk a valóságtól! címmel tartott előadást.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.