HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 18.
//
Lukács névnap

A világ legjobb 90 képe közé sorolták a tapolcai festőművész alkotását

2023. november 13. 8:13
VEOL.hu
Tapolcai festőművész, Sütő György Bennem élő világ című kiállítása nyílt a nagymányoki közművelődési központban.

Forrás: családiForrás: családi

 

A tárlatot Markovics Mihály dekoratőr, ikonfestő, az alkotó barátjának édesapja nyitotta meg. Beszédében egy performansz keretében szólt a művész pályájáról. Hangsúlyozta, hogy bár Sütő György a teológia elvégzését követően más úton indult el, kötődik az egyházhoz amely a művészet pártolója. Méltatta továbbá a festő felesége, Sütő-Németh Hajnalka tevékenységét, amellyel sikerrel menedzseli férje pályáját. 

Beszélt arról is, hogy a velencei biennálén a tapolcai művész egyik alkotását a világ legjobb 90 képe közé sorolták, ami nem hétköznapi elismerés. – A különleges képek szórópisztollyal készülnek, a tökéletes árnyalatoktól elképed az ember. Sokan festenek így autókra, motorokra ilyesmit, de ő olyan termelékeny, hogy szinte hetente megjelenik egy-egy új képe. Tudását rendkívül gyorsan fejleszti, egyre sikeresebb külföldön, de Magyarországon még bele kell illeszkednie a rendszerbe – mondta Markovics Mihály. 

A megnyitón a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI növendékei, valamint a Nagymányoki Városi Fúvószenekar tagjai működtek közre. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
A Tapolcán a közelmúltban történt gázrobbanás kapcsán Magvas Zoltán, az Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ mentálhigiénés szakértője nyilatkozott lapunknak. A tragédia ugyanis valószínűsíthetően öngyilkossági kísérlet volt.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.