HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Lampionok fénye mellett vonultak fel Ajkán

2023. november 13. 7:21
VEOL.hu
Márton-napi lampionos felvonulást tartott a Bányász Kulturális Egyesület november 10-én este Ajkán, a belvárosi székházban.

Fotó: Gyarmati LászlóFotó: Gyarmati László

 

Az egész napos eső a rendezvény idejére elállt, így a résztvevők, többségében Fodor Eszter néptáncpedagógus Kösöntyű óvodás néptánccsoportjának tagjai szüleikkel, az Ajka–Padragkút Táncegyüttes szenior csoportjának tagjai, valamint az érdeklődők elindultak, hogy tegyenek egy kört a háztömb körül. Az utat lampionok fénye mellett, az alkalomhoz illő dalokat énekelve tették meg. A csoportot már várta a zenész és énekes Szélessy Balázs, aki néhány gyermekdalt adott elő. A dalolásba a gyermekek, majd a végén már a felnőttek is bekapcsolódtak.

Fodor Eszter kérdésére, hogy táncolni is szeretnének-e, igen volt a válasz, így körbeálltak, és bemutatták, mit tanultak. A szervezők a vendéglátásról is gondoskodtak, forralt borral, teával és a Márton-nap elmaradhatatlan ételével, a ludas kásával vendégeltek meg mindenkit. Néhány anyuka süteményt ajánlott fel. A vidám program a hagyományőrzés mellett a közösségépítés is szolgálta.

Tisler Anna 

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Szabadtéri kiállítóhelyet avattak csütörtökön, a szigligeti Pipitér közben, amely nem csak funkciót kapott, de meg is újult.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.