HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Jótékonysági koncertet adott a Talamba Ajkán

2023. november 13. 23:30
VEOL.hu
A Talamba ütőegyüttes adott jótékonysági koncertet a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítvány javára a Nagy László Városi Művelődési Központban november 11-én. A hangversenyre sokan váltottak jegyet, egykori és jelenlegi növendékek, zenét szeretők. A résztvevők nagy száma mutatja, hogy sokan elismerik és támogatják az intézményben folyó magas színvonalú oktatómunkát.

A koncerten a növendékek is játszottak a Talambával Fotó: Gyarmati LászlóA koncerten a növendékek is játszottak a Talambával Fotó: Gyarmati László

 

Vörös Orsolya kuratóriumi elnök köszöntőjében kiemelte, hogy az alapítványt 2003-ban hozták létre azzal a céllal, hogy támogassák a kiemelkedő tehetségű, hátrányos helyzetű növendékeket, rendezvényeket szervezzenek, hangszereket szerezzenek be. Tavaly a cselló tanszak újraindítását támogatták, az idén az ütő tanszaknak szereznek be vibrafont. 

Köszönet illeti a Nagy László Városi Művelődési Központ munkatársait, főként Bábics Valéria igazgatót, akik rendelkezésükre bocsátották a színháztermet, a 2021-ben Liszt Ferenc-díjjal elismert Talamba ütőegyüttes tagjait, valamint a megjelent támogatókat. A koncert végén az ütő tanszak növendékei együtt zenéltek a Talambával. 

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Szabadtéri kiállítóhelyet avattak csütörtökön, a szigligeti Pipitér közben, amely nem csak funkciót kapott, de meg is újult.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.