HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Jótékonysági koncertet adott a Talamba Ajkán

2023. november 14. 0:30
VEOL.hu
A Talamba ütőegyüttes adott jótékonysági koncertet a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítvány javára a Nagy László Városi Művelődési Központban november 11-én. A hangversenyre sokan váltottak jegyet, egykori és jelenlegi növendékek, zenét szeretők. A résztvevők nagy száma mutatja, hogy sokan elismerik és támogatják az intézményben folyó magas színvonalú oktatómunkát.

A koncerten a növendékek is játszottak a Talambával Fotó: Gyarmati LászlóA koncerten a növendékek is játszottak a Talambával Fotó: Gyarmati László

 

Vörös Orsolya kuratóriumi elnök köszöntőjében kiemelte, hogy az alapítványt 2003-ban hozták létre azzal a céllal, hogy támogassák a kiemelkedő tehetségű, hátrányos helyzetű növendékeket, rendezvényeket szervezzenek, hangszereket szerezzenek be. Tavaly a cselló tanszak újraindítását támogatták, az idén az ütő tanszaknak szereznek be vibrafont. 

Köszönet illeti a Nagy László Városi Művelődési Központ munkatársait, főként Bábics Valéria igazgatót, akik rendelkezésükre bocsátották a színháztermet, a 2021-ben Liszt Ferenc-díjjal elismert Talamba ütőegyüttes tagjait, valamint a megjelent támogatókat. A koncert végén az ütő tanszak növendékei együtt zenéltek a Talambával. 

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.