HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indították Tapolcán

2023. november 15. 11:07
VEOL.hu
A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola az előző tanév szeptemberében hat művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indított.

Már a gravírozással is ismerkedhetnek a gyerekek a tehetségfejlesztés keretében a Nagyboldogasszony iskolában Fotó: iskolaMár a gravírozással is ismerkedhetnek a gyerekek a tehetségfejlesztés keretében a Nagyboldogasszony iskolában Fotó: iskola

 

Erről a hagyományos Szent Márton családi napon beszélt Patonai Szilvia, az intézmény igazgatója. 

– A múlt tanév szeptemberében hat művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indítottunk el az intézményben, köztük van olyan, amelyet idegen nyelven. A nagy sikerre való tekintettel az idei tanévben az alsó tagozatos gyerekek számára külön műhelymunkát indítottunk. A művészeti műhelyekben alkotó gyerekek a tavalyi tanévben az összes regionális és országos alkotóművészeti pályázaton és versenyen kiváló teljesítményt nyújtottak, dobogós helyen végeztek. Két városi, tizenegy regionális, három országos, és egy nemzetközi pályázaton vettünk részt. 13 első helyezést, kilenc második helyet, nyolc harmadikat és három ötödiket szereztünk, valamint nyolc különdíjat nyertünk. Idén márciusban a Magyar Tehetségsegítő Tanács döntése alapján az intézmény elnyerte a regisztrált tehetségpont iskola címet. A tehetségfejlesztő munkát tovább folytatjuk, célunk a jövő tanévben az akkreditáció megszerzésével a Tehetségpont iskola cím megszerzése. A márciusi Mária-napi rendezvényünk keretében a rajzversenyt országos szintűre emeljük, lebonyolítása költségeire pályáztunk – szólt a tervekről az intézmény vezetője. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.