HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indították Tapolcán

2023. november 15. 10:07
VEOL.hu
A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola az előző tanév szeptemberében hat művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indított.

Már a gravírozással is ismerkedhetnek a gyerekek a tehetségfejlesztés keretében a Nagyboldogasszony iskolában Fotó: iskolaMár a gravírozással is ismerkedhetnek a gyerekek a tehetségfejlesztés keretében a Nagyboldogasszony iskolában Fotó: iskola

 

Erről a hagyományos Szent Márton családi napon beszélt Patonai Szilvia, az intézmény igazgatója. 

– A múlt tanév szeptemberében hat művészeti műhelyt és tehetséggondozó foglalkozást indítottunk el az intézményben, köztük van olyan, amelyet idegen nyelven. A nagy sikerre való tekintettel az idei tanévben az alsó tagozatos gyerekek számára külön műhelymunkát indítottunk. A művészeti műhelyekben alkotó gyerekek a tavalyi tanévben az összes regionális és országos alkotóművészeti pályázaton és versenyen kiváló teljesítményt nyújtottak, dobogós helyen végeztek. Két városi, tizenegy regionális, három országos, és egy nemzetközi pályázaton vettünk részt. 13 első helyezést, kilenc második helyet, nyolc harmadikat és három ötödiket szereztünk, valamint nyolc különdíjat nyertünk. Idén márciusban a Magyar Tehetségsegítő Tanács döntése alapján az intézmény elnyerte a regisztrált tehetségpont iskola címet. A tehetségfejlesztő munkát tovább folytatjuk, célunk a jövő tanévben az akkreditáció megszerzésével a Tehetségpont iskola cím megszerzése. A márciusi Mária-napi rendezvényünk keretében a rajzversenyt országos szintűre emeljük, lebonyolítása költségeire pályáztunk – szólt a tervekről az intézmény vezetője. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
A világ legnagyobb biznisze
A világ legnagyobb biznisze
A Tapolcai Polgári Szalon legutóbbi vendége Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt, aki Ne féljünk a valóságtól! címmel tartott előadást.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.