HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Az életminőségünk rajtunk múlik

2023. november 16. 8:26
VEOL.hu
A népes és vidám nyugdíjas csapat egy kellemes séta után érkezett meg a padragkúti művelődési házba, ahol Kovács Kriszta szenior tréner tartott előadást arról, hogy mitől tölthetjük egészségesebben, örömtelibben nyugdíjas éveinket

Egy egyszerű gyakorlattal ellenőrizték, kinek milyen állapotban vannak a lábizmai  Fotó: Tisler AnnaA  Mozgással-Tudással az Aktív Időskorért Programban, amely az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával valósult meg a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége szervezésében, november 15-én zajlott.

Veszprém vármegyéből egyedül Ajkán tartottak rendezvényt a program keretében, amelynek  célja az időskorral  kapcsolatos szemléletformálás, az életminőség javulása. Kovács Kriszta előadásában elmondta, hogy fontos a rendszeres mozgás, amely lehet séta, otthon vagy társaságban végzett torna. A családtagok mellett a közösségi élet is szebbé teszi a napokat. Az azonos érdeklődési körű emberek közös időtöltése, a nyugdíjasklubban vagy  a közelben lakó kortársakkal közös programok, ami lehet egy kellemes beszélgetés, feldobja a napot. Az élethez nélkülözhetetlen a pénz, de nem az anyagi helyzet határozza meg az életminőséget. Tudatosítsák magunkban azt, hogy a világ folyton változik, a fiataloknak más az életritmusuk, a szokásaik. 

A Padragi Örömködők tánccal szórakoztatták kortársaikat, a vendéglátáshoz a padragkúti Jó Szerencsét Nyugdíjas Klub sütötte a pogácsát.  

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán
Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán
A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Devecseri Alkotókör és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szervezésében nyílt meg Albertné Baptsán Éva Színek, világok című kiállítása.
Közönségdíjas a parkerdei olvasókabin
Közönségdíjas a parkerdei olvasókabin
Közönségdíjat nyert a MOME hallgatói által tervezett és megépített olvasókabin Épített környezet kategóriában az Építészfórum által szervezett Média Építészeti Díja szavazásán.