HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Tíz másodperccel a vége előtt az ellenfél vezetett, mégis a tapolcai lány nyert

2023. november 16. 8:32
VEOL.hu
A tapolcai vívók is részt vettek a kadet és junior (U17, U20) párbajtőrözők legutóbbi Magyar Kupa versenyén, amelynek Tata adott otthont.

Tarsoly Borbála kivívta a nemzetközi szereplés jogát Fotó: Tapolca VívókluTarsoly Borbála kivívta a nemzetközi szereplés jogát Fotó: Tapolca Vívóklu

 

- Különböző célokkal érkeztünk a versenyre. Voltak, akiknek a tapasztalatszerzés volt a fő szempont és voltak, akik a fontos ranglista pontokért érkeztek az olimpiai edzőtábor létesítményeibe – tudtuk meg Keszler Dávidtól, a Tapolca Vívóklub edzőjétől.

Elárulta, kadet mezőnyben négy tapolcai állt pástra. A fiúknál Süketes Miklós és Tarsoly Csanád versenyeztek. Mindketten vívtak jó asszókat is és követtek el kisebb hibákat, ami egy-egy vereségbe került. A lányoknál Cserép Dorina és Konczek Lina mérték össze tudását a többi versenyzővel. Lina sikeresen megőrizte legjobb 12-es tagságát a magyar ranglistán.

- A juniorok mezőnyében is képviseltük klubunkat és városunkat. Süketes Miklós és Bicsérdi Csongor, valamint Konczek Lina, Konkoly Evelin és Tarsoly Borbála szálltak harcba az értékes ranglista pontokért. Tarsoly Borbálának elég világos volt a teljesítendő feladat. Ha bekerül a legjobb nyolcba, akkor van esélye a ranglista 13. helyéről előrébb lépni és beverekednie magát a legjobb tizenkettőbe. Azon vívók közé, akik utazhatnak a külföldi világkupa versenyekre és képviselhetik Magyarországot. Bori olyan izgalmas asszót vívott a nyolcas döntőbe jutásért, hogy 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt még az ellenfél vezetett két találattal. Bori először ledolgozta a hátrányt, majd a “hirtelen halálban” a győztes találatot is bevitte. Ezzel annyi pontot szerzett, hogy feljött a ranglista 11. helyére és bebiztosította utazó helyét a németországi Laupheim városában megrendezendő junior világkupára november végén – fogalmazott Keszler Dávid, aki megjegyezte: korábban több fordulóra, majd csak egy-egy tusra voltak ettől a szinttől, szerencsére most sikerült elérni a nyolcas döntőt, és ezzel jogot szerezni a nemzetközi szereplésre. 

További cikkek

Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
A világ legnagyobb biznisze
A világ legnagyobb biznisze
A Tapolcai Polgári Szalon legutóbbi vendége Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt, aki Ne féljünk a valóságtól! címmel tartott előadást.
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
Az a cél, hogy növekedjék az egészségben eltöltött évek száma, javuljon a magyar emberek életminősége – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Aktív Magyarország konferencia nyitónapján Tapolcán.
Emléktábla avatás és kiadvány bemutató Tapolcán
Emléktábla avatás és kiadvány bemutató Tapolcán
A Tapolcai Járásbíróság története (1872-1984) című bíróságtörténeti kiadványt emléktábla avatással egybekötve mutatták be a helyi Járásbíróságon.
Tragikus haláleset, majd az arra adott rossz válaszok helyezték fókuszba az iskolai zaklatás, bántalmazás jelenségét
Tragikus haláleset, majd az arra adott rossz válaszok helyezték fókuszba az iskolai zaklatás, bántalmazás jelenségét
Az iskolai bántalmazás, zaklatás felismeréséhez érdemi információkkal és szakemberek által javasolt problémakezelési módszerekkel igyekezett támpontot adni a tapolcaiaknak az az összejövetel, amelyet Tapolca önkormányzata és a Lelki Egészségfejlesztési Központ szervezett tegnap este a Tamási Áron Művelődési Központban helyi szakemberek bevonásával.