HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Játékosan szoktatják a vízhez a gyerekeket Ajkán

2023. november 16. 8:40
VEOL.hu
Vidáman gyűjtik a medence aljáról a kincset a kisgyermekek az Ajka Városi Óvoda Vizikék intézményegysége uszodájában. A gyakorlat közben a fejüket a víz alá teszik, ami egy óvodáskorútól nagy bátorság; megtanulják a levegőt visszatartani, fejlődik a szem-kéz koordinációjuk. Országosan is ritka, hogy egy óvodában a 3–7 éves gyermekek igényeire épült uszoda áll rendelkezésre.

Vidáman gyűjtik a medence aljáról a kincset a kisgyermekek az Ajka Városi Óvoda Vizikék intézményegysége uszodájában. A gyakorlat közben a fejüket a víz alá teszik, ami egy óvodáskorútól nagy bátorság; megtanulják a levegőt visszatartani, fejlődik a szem-kéz koordinációjuk. Országosan is ritka, hogy egy óvodában a 3–7 éves gyermekek igényeire épült uszoda áll rendelkezésre.Balatinczné Németh Mónika, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy évtizedek óta kiválóan működik a vízhez szoktató, vízbiztonságot kialakító, az úszás alapjaival megismertető program, amelyen az Ajka Városi Óvoda tagintézményein kívül az ajkai, devecseri és a sümegi járás óvodáinak többsége is részt vesz. Az uszoda minden szükséges eszközzel felszerelt, a foglalkozásokat Horváth Rozália úszásoktató tartja. A játékos  úszótanfolyam 10 vagy 15 foglalkozásból áll. Az első két alkalmon körjátékot játszanak, merülnek, azt követi a hason és háton siklás úszólappal, majd anélkül, a lábtempó, később a láb- és kartempó elsajátítása. 

A foglalkozás tehetségkutatás is, akiről kiderül, hogy van érzéke a mozgásformához, a városi uszodában, egyesületi szinten folytathatja. 

Tisler Anna

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Tragikus haláleset, majd az arra adott rossz válaszok helyezték fókuszba az iskolai zaklatás, bántalmazás jelenségét
Tragikus haláleset, majd az arra adott rossz válaszok helyezték fókuszba az iskolai zaklatás, bántalmazás jelenségét
Az iskolai bántalmazás, zaklatás felismeréséhez érdemi információkkal és szakemberek által javasolt problémakezelési módszerekkel igyekezett támpontot adni a tapolcaiaknak az az összejövetel, amelyet Tapolca önkormányzata és a Lelki Egészségfejlesztési Központ szervezett tegnap este a Tamási Áron Művelődési Központban helyi szakemberek bevonásával.