HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

November végére befejeződik a járdafelújítás Sümegen

2023. november 16. 23:50
VEOL.hu
Papp Imre várkapitány nagyvonalú felajánlása folytán indulhatott el szeptemberben Sümeg több utcájában a járdák felújítása. A munkálatok jó ütemben haladnak, ráadásul a tervezettnél több felület készül el még az idén.

A Kossuth utca egyik oldalán már elkészült a járda, és a hónap végéig a másik felével is végeznek a szakemberek  Fotó: Szijártó János/NaplóErről Végh László polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint mondta, eredetileg arról volt szó, hogy a Kossuth utca egyik felén aszfaltozzák majd a járda egy szakaszát, aztán menet közben módosult a terv, így a Deák Ferenc utca és a Kossuth utca másik fele is bekerült a felújítandó részbe. A Deák Ferenc utca már elkészült, a Kossuth egyik oldala is, és a másik felén is dolgoznak a szakemberek. A kivitelező szerint november végéig befejeződik az összességében mintegy 25 millió forintos projekt. 

- Sokan panaszkodtak már a járdára, az öreg fák gyökerei és az idő sajnos kellő módon leamortizálta a felületet, ami most végre megújulhat. Ami a belvárosi épületek homlokzatait illeti, azokra is ráférne a felújítás. Tárgyaltunk már róla, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő év tavaszán az említetthez hasonló konstrukcióban azok is sorra kerülhetnek - tette hozzá Végh László.  

Szijártó János

További cikkek

Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Telt ház fogadta Márfi Gyula nyugalmazott érseket Sümegen a Róza cukrászdában, ahol Európa jelenéről és jövőjéről tartott előadást pénteken este.
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen bűz árad a Zalagyömörő irányából Sümegre érkező szennyvízvezetékből, amely leginkább a Korona és az Akácos utca lakóit kínozza.
Másfél évtizede dolgoznak a vidék fejlesztéséért
Másfél évtizede dolgoznak a vidék fejlesztéséért
Fennállásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a napokban Sümegen a Hotel Kapitányban, ahol a régió egyik legnagyobb társadalmi szervezeteként saját alapítású díjakkal ismerték el a területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket.
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
Az a cél, hogy növekedjék az egészségben eltöltött évek száma, javuljon a magyar emberek életminősége – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Aktív Magyarország konferencia nyitónapján Tapolcán.