HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Közönségdíjas a parkerdei olvasókabin

2023. november 19. 0:36
VEOL.hu
Közönségdíjat nyert a MOME hallgatói által tervezett és megépített olvasókabin Épített környezet kategóriában az Építészfórum által szervezett Média Építészeti Díja szavazásán.

A közönségdíjas építmény  Fotó: Gyarmati LászlóAz olvasókabin a Molnár Gábor Parkerdőben található. Mint korábban megírtuk, a MOME studioB vezetésével, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézete kurzusának részeként valósult meg az egyedülálló létesítmény. Az installációra a Kristály-völgy Egyesület pályázott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében az ajkai önkormányzat támogatásával.

A MOME építész szakos hallgatói Baló Dániel László és Bene Tamás oktató vezetésével Fazakas Imola és Formanek Liza tervei alapján készítették el a bivakszállással egybekötött olvasókabint, ami azóta már irodalmi programnak is adott otthont, és amelyet a természetjárók gyakran használnak pihenésre. 

Tishler Anna

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Szabadtéri kiállítóhelyet avattak csütörtökön, a szigligeti Pipitér közben, amely nem csak funkciót kapott, de meg is újult.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.