HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán

2023. november 21. 8:45
VEOL.hu
A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Devecseri Alkotókör és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szervezésében nyílt meg Albertné Baptsán Éva Színek, világok című kiállítása.

Fotó: Györkös JózsefA tárlatot Trombitás Veronika, a Devecseri Alkotókör vezetője nyitotta meg, leszögezve, hogy mindenkinek szüksége van egy spirituális segítségre. Amennyiben azt az énjét nem tudja kifejleszteni, nem tejes az élete.

- Baptsán Éva családanyaként és üzletasszonyként kiteljesedett életet élt ugyan, de az utóbbi tíz évben mindemellett elkezdett festeni. Bár már gyermekkorában is tanult rajzolni, azonban csak mostanában kezdett komolyabban foglalkozni a művészettel. A kiállítás bemutatja az ez idő alatt készült munkáit, amelyeken látható a fejlődése is. Alkotásai személyiségét tükrözik. Láthatjuk, hogy precízen, változatos technikával dolgozik. Fő területe az akvarell, de akrilképei és grafikái szintén igényes munkák. Szépek a tájképei, líraiak az akvarelljei, a szakkörökön készített csendélettanulmányok pedig tükrözik, hogy művészi igényessége és sajátos színhasználata miatt alkotásai túlmutatnak az egyszerű tanulmányi szinten. Sajátos szűrőn át látja a világot, erről emberábrázolásai ugyancsak vallanak. Folyamatosan fejleszti magát, több képzőművész körben dolgozik, táborokba jár és sokat tanul az internet segítségével – mondta Trombitás Veronika. 

A megnyitón közreműködtek a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítás december elsejéig megtekinthető.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.