HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán

2023. november 21. 7:45
VEOL.hu
A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Devecseri Alkotókör és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szervezésében nyílt meg Albertné Baptsán Éva Színek, világok című kiállítása.

Fotó: Györkös JózsefA tárlatot Trombitás Veronika, a Devecseri Alkotókör vezetője nyitotta meg, leszögezve, hogy mindenkinek szüksége van egy spirituális segítségre. Amennyiben azt az énjét nem tudja kifejleszteni, nem tejes az élete.

- Baptsán Éva családanyaként és üzletasszonyként kiteljesedett életet élt ugyan, de az utóbbi tíz évben mindemellett elkezdett festeni. Bár már gyermekkorában is tanult rajzolni, azonban csak mostanában kezdett komolyabban foglalkozni a művészettel. A kiállítás bemutatja az ez idő alatt készült munkáit, amelyeken látható a fejlődése is. Alkotásai személyiségét tükrözik. Láthatjuk, hogy precízen, változatos technikával dolgozik. Fő területe az akvarell, de akrilképei és grafikái szintén igényes munkák. Szépek a tájképei, líraiak az akvarelljei, a szakkörökön készített csendélettanulmányok pedig tükrözik, hogy művészi igényessége és sajátos színhasználata miatt alkotásai túlmutatnak az egyszerű tanulmányi szinten. Sajátos szűrőn át látja a világot, erről emberábrázolásai ugyancsak vallanak. Folyamatosan fejleszti magát, több képzőművész körben dolgozik, táborokba jár és sokat tanul az internet segítségével – mondta Trombitás Veronika. 

A megnyitón közreműködtek a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítás december elsejéig megtekinthető.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Új kiállítóteret adtak át Szigligeten
Szabadtéri kiállítóhelyet avattak csütörtökön, a szigligeti Pipitér közben, amely nem csak funkciót kapott, de meg is újult.
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Egyéves a sümegi Szuper lépcső
Éppen egy évvel ezelőtt adták át Sümegen a Szuper lépcsőt, amelyet helyi összefogással, illetve Varjas Judit képző- és iparművész látványos munkájával varázsoltak újjá, s tették az eddigi elhanyagolt belvárosi átjárót különlegesen széppé.