HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Összemérték tudásukat a Bárdos-napokon

2023. november 21. 7:54
VEOL.hu
A Bárdos-napi versengések jegyében telt az elmúlt hét a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményében.

A tanulmányi versenyek díjait Bajner Imre igazgató adta át a gyerekeknek Fotó: Szijártó János/NaplóA tanulmányi versenyek díjait Bajner Imre igazgató adta át a gyerekeknek Fotó: Szijártó János/Napló

 

A hagyományos programban ezúttal is volt alapműveleti matematikaverseny, angol kiejtési verseny, hungarikumvetélkedő, olvasás, népdaléneklés, asztalitenisz, de az iskolai hagyományokat folytatva matematika "testépítő" versenyt is hirdettek és versírásban is összemérték tudásukat a diákok. A rendezvénysorozat  pénteken az ünnepélyes eredményhirdetéssel, díjkiosztóval zárult, ahol Vighné Varga Odett igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket.

 

Az alsósok népdaléneklési versenyében kiemelt arany minősítést kapott a Bárdos iskola 3. z osztály csapata (Fürst Áron, Nagy Abigél, Szollár Eliza) és a 4. z osztályos együttes (Gombkötő Kata, Istenes Luca, Labovszky Szonja). Felkészítőjük Sellyei-Cseh Ágnes. A felső tagozatosok versengésében kiemelt arany minősítést kapott szóló kategóriában Szabó Vivien, Balogh Vivien és Domján Bendegúz (Bárdos Székhelyintézmény), felkészítőjük Király Eszter. Kiemelt arany minősítést ért el kisegyüttes kategóriában Farkas Regina, Jancsek Lili, Pál Ramóna (Tatay Sándor Általános Iskola, felkészítő Németh Nikoletta), valamint Balázs Lilla, Novák Berta és Szabó Anna Mária a Bárdos Lajos Székhelyintézményből (felkészítő Király Eszter).

A matematika alapműveleti versenyt idén is a 2. osztályosoknak rendezték meg. Itt a legjobb eredményt Fáncsi Kristóf (Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskola, felkészítő Horváth Csabáné) érte el, második lett Kovács Levente (Bárdos Székhelyintézmény, felkészítő Szijártó Miklósné), a harmadik helyet Szabó Csenge (Bárdos Székhelyintézmény, felkészítő Szijártóné Lovász Gabriella) szerezte meg.

Az olvasási versenyen 4. osztályos tanulók vettek részt, ahol Fekete Borbála (Nagyboldogasszony iskola, felkészítő Kormányos Ildikó) lett az első. A második helyen Ágh Rebeka (Bárdos Székhelyintézmény, felkészítő Kiss Tünde), a harmadikon Richter Gergő (Bárdos Székhelyintézmény, felkészítő Szombati Ágnes) végzett.

Fotó: Szijártó János/Napló

Az 5-6. évfolyamosoknak rendezett angol kiejtési versenyt Ferenczi Botond nyerte (Batsányi Tagintézmény), a második helyet Boer Petra (Batsányi Tagintézmény), a harmadikat Székely Szofi (Bárdos Székhelyintézmény) szerezte meg. A 7-8. évfolyamosok között Farkas Máté (Batsányi Tagintézmény) bizonyult a legjobbnak, Körmendi Tiara (Bárdos Székhelyintézmény) második, Kitli Jázmin (Bárdos Székhelyintézmény) harmadik lett.

A Bárdos-napok részét képezte a 4. évfolyamosok részére rendezett Hungarikum vetélkedő, amit a Batsányi Tagintézmény csapata nyert meg (Hatos Petra, Dobó Annamária, Puskás Máté, Horváth-Wágner Máté, felkészítő Varga-Gerencsér Viktória). A második helyen a Tatay Sándor Általános Iskola (Rétai Csenge, Molitor Lena, Kalincsák Norisz, Peresztegi Soma Nimród, felkészítő Farkas Csilla) végzett, a harmadikon a Bárdos Székhelyintézmény (Csetey Máté, Nagy Zsombor, Soós Levente, Richter Gergő, felkészítő Szombati Ágnes).  

Szijártó János

További cikkek

Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
A világ legnagyobb biznisze
A világ legnagyobb biznisze
A Tapolcai Polgári Szalon legutóbbi vendége Gelencsér András akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt, aki Ne féljünk a valóságtól! címmel tartott előadást.
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
A cél az életminőség javítása az aktív életmód révén
Az a cél, hogy növekedjék az egészségben eltöltött évek száma, javuljon a magyar emberek életminősége – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Aktív Magyarország konferencia nyitónapján Tapolcán.
Emléktábla avatás és kiadvány bemutató Tapolcán
Emléktábla avatás és kiadvány bemutató Tapolcán
A Tapolcai Járásbíróság története (1872-1984) című bíróságtörténeti kiadványt emléktábla avatással egybekötve mutatták be a helyi Járásbíróságon.