HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Új kiállítóteret adtak át Szigligeten

2023. november 24. 11:24
Facebook
Szabadtéri kiállítóhelyet avattak csütörtökön, a szigligeti Pipitér közben, amely nem csak funkciót kapott, de meg is újult.

Az esemény házi- és ötletgazdája Balassa Dániel polgármester volt. Az első tematikát az alkotóház elmúlt hatvan évének leghíresebb művészeiről készült tablók adják, amelyeket Herczeg Kinga környezetvédő fotóművész hangulatképei körítenek.

Az eseményre - a téliesedő idő ellenére - szép számú közönség gyűlt össze, akiket Navracsics Tibor miniszter köszöntött és gratulált a kezdeményezéshez. A körzet országgyűlési képviselője többek között azt mondta, hogy a Balaton környezetét a természeti szépségeken túl az itt élő emberek, művészek munkája teszi még varázslatosabbá.

A  tervek szerint a kiállítások évente újulnak meg a Pipitér közben

 

 

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
A helyi képzőművész, Varjas Judit mutatkozott be a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban a Mesterségem címere rendezvénysorozat keretében.