HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán

2023. november 29. 19:58
Veol.hu
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.

Fotó: Gyarmati LászlóAz intézmény minden év november végén meghirdeti a programot, amelyre azokat a diákokat várják, akik saját iskolájuk versenyén első vagy második helyen végeztek. Idén Pápáról, Szentgálról, Halimbáról és a szervező iskolából érkezett versmondó diákok mérték össze tudásukat.

Köszöntőjében Szélessyné Pfening Zsuzsanna igazgató elmondta, hogy a részt vevő diákok példát mutatnak szorgalomból, kitartásból, bátorságból. Az alsó tagozatosoknál első helyen végzett a pápai Vajda Márta-iskolából érkezett Papp Jázmin, második lett Szórádi Mirella Alexa Szentgálról, harmadik a szintén pápai Tászler Amina. Különdíjat kapott az ajkai diák, Makk László. A felső tagozatosok közül Horváth Roxána, Csukárdi Ármin (mindketten Pápa) és az ajkai Magyarosi Dorina ért el helyezést. A szakiskolásoknál Csikó Richárd győzött, második lett Lakatos Milán, mindketten Pápáról érkeztek, harmadikként az ajkai Czunyi Géza végzett. A zsűri tagja volt Szélessy Balázs, a Segítséggel Könnyebb Alapítvány vezetője, Simon Judit, a városi könyvtár vezetője és Horváth János, a Molnár Gábor-iskola mesterpedagógusa. Minden résztvevő édességet és emléklapot kapott, a helyezettek jutalma könyv volt.

Tisler Anna 

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
A helyi képzőművész, Varjas Judit mutatkozott be a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban a Mesterségem címere rendezvénysorozat keretében.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.