HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt

2023. december 1. 10:35
VEOL.hu
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.

A projekt nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította  Fotó: Szijártó János/NaplóA projekt nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította Fotó: Szijártó János/NaplóA több mint 2,3 milliárd forint pályázati támogatást élvező projekt hivatalos zárását csütörtökön délelőtt tartották a helyszínen. Az ünnepélyes megnyitót később, várhatóan a tavaszi időszakban rendezik majd.

A projektzárón először Molnár Mihály pályázati referens ismertette a beruházás főbb elemeit, s áttekintést adott a kivitelezés mérföldköveiről, majd Krisztin N. László polgármester fogalmazta meg gondolatait Badacsony turisztikai attraktivitásának fejlesztése kapcsán. A teljes projektről Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója tájékoztatta a rendezvény résztvevőit. A BTTF a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztusi döntése alapján vette át a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait, de a konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látta el.

Mint elhangzott, az épület alsó szintjén információs iroda, turisták fogadását, várakozását szolgáló közösségi tér jött létre a szükséges kiszolgálólétesítményekkel együtt, a felső szinten pedig színvonalas étterem kezdte meg működését. A projekt azonban nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította. Így az alsó bazársor korszerű fogadóterületként újult meg családbarát elemekkel kiegészítve. Brájer Éva arról is szólt, hogy a Tátikához kapcsolódó tartalom is kiemelten fontos számukra, így terveik szerint a létesítmény a jövőben a szőlőhegy és a borászok tevékenységének is hírmondója lesz. Ennek jegyében a vendégek az épület bejárásán túl helyi borászokkal készített interjúkat is megtekinthettek. 

Szíjártó János

További cikkek

Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora még mindig nem került be a hungarikumok közé, bár a kezdeményezés támogatói között már miniszter is található. Egyelőre azonban a június 18-án meghozott döntés van érvényben, amelyben a Hungarikum Bizottság elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.