HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt

2023. december 1. 9:35
VEOL.hu
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.

A projekt nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította  Fotó: Szijártó János/NaplóA projekt nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította Fotó: Szijártó János/NaplóA több mint 2,3 milliárd forint pályázati támogatást élvező projekt hivatalos zárását csütörtökön délelőtt tartották a helyszínen. Az ünnepélyes megnyitót később, várhatóan a tavaszi időszakban rendezik majd.

A projektzárón először Molnár Mihály pályázati referens ismertette a beruházás főbb elemeit, s áttekintést adott a kivitelezés mérföldköveiről, majd Krisztin N. László polgármester fogalmazta meg gondolatait Badacsony turisztikai attraktivitásának fejlesztése kapcsán. A teljes projektről Brájer Éva, a Badacsony és Térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (BTTF) vezérigazgatója tájékoztatta a rendezvény résztvevőit. A BTTF a badacsonytomaji képviselő-testület tavaly augusztusi döntése alapján vette át a Tátika épület és környezetének beruházásokra vonatkozó költségvetési tételeit és ezzel a projekt végrehajtásának feladatait, de a konzorcium vezetését, a pályázat korábbi benyújtójaként, továbbra is Badacsonytomaj önkormányzata látta el.

Mint elhangzott, az épület alsó szintjén információs iroda, turisták fogadását, várakozását szolgáló közösségi tér jött létre a szükséges kiszolgálólétesítményekkel együtt, a felső szinten pedig színvonalas étterem kezdte meg működését. A projekt azonban nemcsak magát az épületet, hanem annak környezetét is megújította. Így az alsó bazársor korszerű fogadóterületként újult meg családbarát elemekkel kiegészítve. Brájer Éva arról is szólt, hogy a Tátikához kapcsolódó tartalom is kiemelten fontos számukra, így terveik szerint a létesítmény a jövőben a szőlőhegy és a borászok tevékenységének is hírmondója lesz. Ennek jegyében a vendégek az épület bejárásán túl helyi borászokkal készített interjúkat is megtekinthettek. 

Szíjártó János

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Egész napos focitornát rendezett a százéves badacsonytomaji egyesület
Egész napos focitornát rendezett a százéves badacsonytomaji egyesület
Az idén 100 éves badacsonytomaji sportegyesület szombaton sikeres téli teremfocitornát rendezett, ahol az utánpótláscsapatok voltak főszerepben.
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Március 1-jétől kezdi meg a lomtalanítást a sümegi, tapolcai térségben az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. Fontos, hogy aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell, legkésőbb a lomtalanítási napot megelőző hetedik napon 12 óráig.
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
Tapolca tartaléka gyors felélésének megakadályozását, az észszerű gazdálkodást tartotta szem előtt az a módosító indítvány, amely miatt a pénteki képviselő-testületi ülésen Dobó Zoltán polgármester levette napirendről a 2024-es költségvetésről szóló előterjesztést. Az indítványt a 12 tagú testületből heten támogatták, ám mivel kérésük ellenére sem szavazhattak róla, ezért másnap, azaz szombaton sajtótájékoztatót tartottak a városháza előtt.