HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 12.
//
Pongrác névnap

Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében

Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.

A Tapolcai zöld-fehérek – Major Bálint Levente és Juhász Gábor – Tarnóczai Gézával és Nyilasi Tiborral  Forrás: iskolaA verseny idei témája a Ferencvárosi Torna Club története volt. Két online fordulót követően a legjobbak jutottak a fináléba. A rendezvényt a klub több korábbi, legendás játékosa megtisztelte jelenlétével, például Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor és Lipcsei Péter. A játékot a televízióból jól ismert Gundel-Takács Gábor vezette, gördülékennyé téve a lebonyolítást. Az impozáns helyszín is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők számára emlékezetes maradjon a nap. 

Az iskola Hajrá, Tapolca! nevű csapatában Kötéljártó Áron József és Szabó Nimród, 11. B osztályos tanuló hatodik helyezést ért el, a Tapolcai zöld-fehérek – Major Bálint Levente és Juhász Gábor a 11. B-ből – a kilencedik helyen végzett. A díjakat Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója, valamint Fülöp Ferenc, a Fülöp Márton Alapítvány egyik életre hívója adta át. A versenyzők labdarúgással kapcsolatos könyveket, FTC-relikviákat és Fradi-mezt kaptak jutalmul, valamint belépőt a csapat idei utolsó bajnoki mérkőzésére, amelyen a ZTE lesz az ellenfél. A versenyt követően lehetőségük nyílt megtekinteni a Fradi Múzeumot, sőt, a kispadon és a pálya szélén is fényképeket készíthettek. A rangos mérkőzések helyszínét a játékoskijáró felől közelítették meg. Legalább ekkora élményt jelentett a döntőn megjelenő ismert emberek közvetlensége és barátságos viselkedése – tudtuk meg Tarnóczai Géza felkészítő tanártól.

Tóth B. Zsuzsa