HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

Hangverseny a karácsonyra hangolódás jegyében Tapolcán

2023. december 19. 18:52
Veol.hu
Telt ház fogadta hétfőn este a Járdányi Pál Zeneiskola karácsonyi hangversenyét Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.

https://www.veol.hu/helyi-kultura/2023/12/hangverseny-a-karacsonyra-hangolodas-jegyeben-tapolcanAz adventi várakozás idején, a negyedik gyertya meggyújtása előtt az alkalomhoz illő, a közeledő karácsony hangulatát idéző művek, harmóniák, dallamok töltötték be a termet. Már Péni Béla igazgató szívhez szóló köszöntője megalapozta az ünnepi hangulatot, amit a folytatásban a fellépők már a zene útján közvetítettek a lelkes hallgatóság felé. A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei ezúttal is élvezetes hangversennyel ajándékozták meg a közönséget. 

Először Román Iván (hegedű) és Farkas Mihály lépett a színpadra, ők Corelli e-moll szonátájából adtak elő részletet, majd ugyanattól szerzőtől hallhatott a közönség egy remek produkciót Nyári Annabella, Pfluger Nóra, Király Alex (mindhárman fuvola), Király Lajos és Király Erik (furulya) által, Király Emőke Mária zongorakísérete mellett. 

Az ünnepi hangulatot a továbbiakban is megőrizték az előadók, számos szép zenemű csendült fel a Tamási színpadán. Balikó Barnabás (hegedű), Gadó Sára (nagybőgő), Nagy Réka Napsugár, Moór Dóra, Csák Regina, Csató Kitti, Zavaczkiné Fehér Éva fuvola kvintettje, Horváth Zsófia (hegedű), a Kovács Adrienn vezette csellózenekar, a cselló-fuvola kamara zenekar, és a Román Iván által irányított vonószenekar különleges ajándékot tett a karácsonyfa alá ezen az estén. A zongorakíséretet Takácsné Németh Magdolna és Egyedné Somogyi Hajnalka biztosította. A Szenteste éjszakáján címmel bemutatott produkció a zenei élmény mellett az ünnep meghittségét árasztotta a hallgatóság felé. Ebben közreműködött Tóth-Rompos Patrícia (fuvola), Zavaczkiné Fehér Éva (fuvola), Müller Ilona (zongora), Haga Kálmán (harsona), Tóth Péter (harangjáték) és Fazekas Ádám (vibrafon).

Szijártó János
 

További cikkek

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
Orosz Helga festőművész, művésztanár párjával másfél éve költözött Veresegyházáról Tapolcára, ahol ez idő alatt felnőttek tucatjaival ismertette meg a művészet alapjait és szerettette meg az alkotást.
A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot
A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot
A második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek kiállítását szeptember 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban.
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
A tapolcai Szőrös Melinda évek óta szeretett volna valami kreatív tevékenységbe fogni, a kőfestéssel és a kavicsok szándékos elvesztése kapcsán az örömszerzéssel mostanra megvalósult az álma.
Hőségriadó az iskolákban
Hőségriadó az iskolákban
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.