HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 17.
//
Paszkál névnap

A szurkolók ételosztással, jó hangulattal várják a rászorulókat és az érdeklődőket Tapolcán

2023. december 21. 9:05
Veol.hu
A Telekom Veszprém Kézilabda Csapatának Tapolcai Szurkolói Csoportja szerdán lencsegulyással várta a rászorulókat a Fő téren.

Szerdán lencsegulyás volt a menü a szurkolóknál. Pupos Csaba és Egyed Roland a kondérnál  Fotó: Tóth B. Zsuzsa/NaplóA szurkolók minden évben karácsony előtt jótékonysági akciót hirdetnek, amelynek keretén belül három napon keresztül ingyenes ételosztással és jó hangulattal várják a rászorulókat és az érdeklődőket Tapolca Fő terén.

Az előző évhez hasonlóan idén is naponta kétszáz adag meleg ételt biztosítanak helyben, de ezen felül a szociális és egészségügyi intézményekben dolgozóknak, valamint a Tapolcai Hajléktalanszálló lakóinak is főznek.

Az akció során szerzett adományokat ezúttal is karitatív célokra gyűjtik, melynek célja olyan rászorulók támogatása, akik önhibájukon kívül vagy életkörülményeik miatt kerültek hátrányos helyzetbe. Ebben az évben egy kisfiúnak segítenek, aki a veleszületett rendellenessége ellenére hihetetlen erővel és bátorsággal állja a műtétek sorát. Egy édesanyának, aki alázattal és áldozattal, hatalmas hittel gyógyíttatja gyermekét férjével és kislányával együtt, miközben másokon is segíteni akar. Ők most elértek anyagi lehetőségeik végére, de a szurkolók remélik, hogy támogatóikkal közösen reményt és támogatást adhatnak a család harcának folytatásához.

A szurkolók kedden gulyást főztek, szerdán lencsegulyást, csütörtökön pedig káposztás babbal várnak mindenkit.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Éneklő Ifjúság három kórussal
Éneklő Ifjúság három kórussal
Három kórus részvétele mellett rendezték meg az Éneklő Ifjúság hangversenyt Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban.
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Két év után újra felbolydult a város, sőt az egész ország. Május 11-én rendezték meg a 4. Nemzetközi Ikarus Találkozót. Eddig minden évben részt vettünk az eseményen, s bizton állítjuk, a látogatók száma folyamatosan nő. Az Ikarus márka hírnevet, rangot jelentett egykor nemzetközi szinten – a szocialista táboron kívül is! – a jelennek-jövőnek megőrzött, karbantartott autóbuszok értéke, patinája vitathatatlan.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Szinergia az ózsinagógában - Szijártó János újságíró fotókiállítása Tapolcán
Szinergia az ózsinagógában - Szijártó János újságíró fotókiállítása Tapolcán
Az ózsinagógában Németh István Péter költő, irodalomtörténész nyitotta meg Szijártó János újságíró Szinergia című fotókiállítását.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.