HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 13.
//
Szervác névnap

Miniszteri köszöntők a Balaton-felvidéken

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter mond újévi köszöntőt Balatonalmádiban a Magtár Rendezvényközpontban január 6-án, szombaton.

Az ünnepi gondolatok után Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ad koncertet, majd jubileumi kiállítást nyit É. Szabó Márta, a Cimbora gyermekműsor ötletgazdája és műsorvezető-szerkesztője. Köszöntik a fél évszázados Cimbora műsort és a 20 éves balatonalmádi Cimbora Klubot. 

Az óvoda új konyhája UzsánAz óvoda új konyhája UzsánA Balaton-felvidéki körutat már csütörtökön megkezdte a miniszter, aki előbb Ajkán avatott hidat, majd pénteken Badacsonytomajon, Lesenceistvándiban és Uzsán köszöntötte az új évet.

Lesenceistvándon a polgármester vette át az új gépjárművetLesenceistvándon a polgármester vette át az új gépjárművet

Uzsán megemlékeztek arról, hogy a Százholdas Pagony Óvoda konyhája a kormány támogatásával koreszűsödött. Lesenceistvándon arról, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács révén új, elektromos teherautóval gazdagodott a település. Badacsonytomajon pedig arról, hogy a városban a versenyképességet fejlesztő, nagyszerű beruházások valósultak meg az elmúlt időszakban.

Badacsonytomajon nagy volt az érdeklődésBadacsonytomajon nagy volt az érdeklődés

Navracsics Tibor a megkezdett munka folytatását ígérte az elkövetkezendő évekre.

További cikkek

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.