HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Sümeg köszöntötte vállalkozóit

2024. január 8. 14:41
Koós Rita
Újévi koccintásra invitálta Végh László polgármester a városban működő cégek vezetőit.

A köszöntőn a résztvevők hallhattak Sümeg 2023-as fejlesztéseiről, illetve képet kaphattak a közép és hosszú távú tervekről. Ami azért bír különös jelentőséggel, mivel a városban   hagyománya van a vállalkozók és az önkormányzat összefogásával megvalósított fejlesztéseknek. Tavaly több járda újult meg ebben a konstrukcióban, illetve a Magyar Posta tulajdonában lévő, romos épületet is korszerűsítettek. De az elmúlt évekből is hozhatunk példákat, hiszen – többek között -  Ramassetter Vince szülői háza is komoly közösségi összefogással szépült meg.

2024 legsürgetőbb feladataként Végh László polgármester a belvárosi lakóépületek homlokzatának felújítását és a „fő tér” rehabilitációját emelte ki. Szó volt a városban tapasztalható turizmus fellendülésről is, ami egyértelműen a Nemzeti Kastély és Várprogram keretein belül felújított Vár és Püspöki Palota látogatottságának köszönhető, illetve a város fesztiváljai is sok látogatót vonzottak az utóbbi időben.

Kovács László a Térségi Vállalkozók Egyesületének elnöke ugyancsak az összegfogást, a közös gondolkodást hangsúlyozta pohárköszöntőjében. Kiemelte: a vállalkozók elemi érdeke, hogy Sümeg továbbra is fejlődési pályán maradjon, amiért a maguk részéről mindent megis fognak tenni.

Jelzés értékű volt, hogy az esemény vendéglátását két helyi vállalkozás biztosította.

Koós Rita

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.