HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Sümeg köszöntötte vállalkozóit

2024. január 8. 15:41
Koós Rita
Újévi koccintásra invitálta Végh László polgármester a városban működő cégek vezetőit.

A köszöntőn a résztvevők hallhattak Sümeg 2023-as fejlesztéseiről, illetve képet kaphattak a közép és hosszú távú tervekről. Ami azért bír különös jelentőséggel, mivel a városban   hagyománya van a vállalkozók és az önkormányzat összefogásával megvalósított fejlesztéseknek. Tavaly több járda újult meg ebben a konstrukcióban, illetve a Magyar Posta tulajdonában lévő, romos épületet is korszerűsítettek. De az elmúlt évekből is hozhatunk példákat, hiszen – többek között -  Ramassetter Vince szülői háza is komoly közösségi összefogással szépült meg.

2024 legsürgetőbb feladataként Végh László polgármester a belvárosi lakóépületek homlokzatának felújítását és a „fő tér” rehabilitációját emelte ki. Szó volt a városban tapasztalható turizmus fellendülésről is, ami egyértelműen a Nemzeti Kastély és Várprogram keretein belül felújított Vár és Püspöki Palota látogatottságának köszönhető, illetve a város fesztiváljai is sok látogatót vonzottak az utóbbi időben.

Kovács László a Térségi Vállalkozók Egyesületének elnöke ugyancsak az összegfogást, a közös gondolkodást hangsúlyozta pohárköszöntőjében. Kiemelte: a vállalkozók elemi érdeke, hogy Sümeg továbbra is fejlődési pályán maradjon, amiért a maguk részéről mindent megis fognak tenni.

Jelzés értékű volt, hogy az esemény vendéglátását két helyi vállalkozás biztosította.

Koós Rita

További cikkek

Vendégeikkel együtt szépítették a várost
Vendégeikkel együtt szépítették a várost
A Sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület és a Ceglédi Városvédő Egyesület között 18 éves a kapcsolat. Ennek jegyében minden évben megrendezik az Ifjúsági örökségvédő tábort, egyik évben Cegléden, a másikban Sümegen.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.