HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 12.
//
Pongrác névnap

Sümeg köszöntötte vállalkozóit

2024. január 8. 15:41
Koós Rita
Újévi koccintásra invitálta Végh László polgármester a városban működő cégek vezetőit.

A köszöntőn a résztvevők hallhattak Sümeg 2023-as fejlesztéseiről, illetve képet kaphattak a közép és hosszú távú tervekről. Ami azért bír különös jelentőséggel, mivel a városban   hagyománya van a vállalkozók és az önkormányzat összefogásával megvalósított fejlesztéseknek. Tavaly több járda újult meg ebben a konstrukcióban, illetve a Magyar Posta tulajdonában lévő, romos épületet is korszerűsítettek. De az elmúlt évekből is hozhatunk példákat, hiszen – többek között -  Ramassetter Vince szülői háza is komoly közösségi összefogással szépült meg.

2024 legsürgetőbb feladataként Végh László polgármester a belvárosi lakóépületek homlokzatának felújítását és a „fő tér” rehabilitációját emelte ki. Szó volt a városban tapasztalható turizmus fellendülésről is, ami egyértelműen a Nemzeti Kastély és Várprogram keretein belül felújított Vár és Püspöki Palota látogatottságának köszönhető, illetve a város fesztiváljai is sok látogatót vonzottak az utóbbi időben.

Kovács László a Térségi Vállalkozók Egyesületének elnöke ugyancsak az összegfogást, a közös gondolkodást hangsúlyozta pohárköszöntőjében. Kiemelte: a vállalkozók elemi érdeke, hogy Sümeg továbbra is fejlődési pályán maradjon, amiért a maguk részéről mindent megis fognak tenni.

Jelzés értékű volt, hogy az esemény vendéglátását két helyi vállalkozás biztosította.

Koós Rita

További cikkek

Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Gondot okoz a parkolás Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint a parkolás egyre nagyobb gondot okoz Tapolcán.