HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Több millió forint gyűlt össze az adventi forgatagon

2024. január 9. 22:40
Koós Rita
Rászoruló családok - tűzifautalványok formájában - kapják meg az adventi forgatagokon összegyűjtött pénzt, valamint az elmaradt tűzijátékból megmaradt összeget Sümegen.

Különféle termékekből válogathattak az Adventi Forgatagra kilátogatók. Óvodásoktól,  a gimnazistákon át a civil szervezetekig különféle kézzel készített apró ajándékokkal, finomságokkal várták a jótékonykodókat.  Minden bevétel jótékonysági célt szolgált. 2023-ban épp úgy, mint az azt megelőző években a nehézségekkel küzdő családoknak gyűjtöttek.

2021-ben 465 770 Ft, 2022-ben 601.180 Ft, 2023-ban pedig 662.615 Ft gyűlt össze az Adventi Forgatagban. Ebben az évben Végh László, a város polgármestere azt a döntést hozta, hogy a tűzijátékra szánt  összeget is a jótékonysági kasszához csapja. Így 2.229.565. forintból eddig 54 család kapott egyenként 35.000 Ft-os tűzifautalványt, és a maradék pénzt is a szegényeknek juttatja a városháza.

Sümegen a városlakók nem csak karácsony előtt az Adventi Forgatagban állnak egy-egy cél mellé, de már aszfalt, járdaszakasz, illetve Ramassetter Vince szülőháza is széleskörű társadalmi összefogással újult meg az elmúlt években.

Végh László a város polgármestere köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a munkájával, jótékonykodásával hozzájárult ahhoz, hogy segíteni tudjanak. A program 2024 decemberében is folytatódik majd.

Koós Rita

További cikkek

Vendégeikkel együtt szépítették a várost
Vendégeikkel együtt szépítették a várost
A Sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület és a Ceglédi Városvédő Egyesület között 18 éves a kapcsolat. Ennek jegyében minden évben megrendezik az Ifjúsági örökségvédő tábort, egyik évben Cegléden, a másikban Sümegen.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.