HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Több millió forint gyűlt össze az adventi forgatagon

2024. január 9. 21:40
Koós Rita
Rászoruló családok - tűzifautalványok formájában - kapják meg az adventi forgatagokon összegyűjtött pénzt, valamint az elmaradt tűzijátékból megmaradt összeget Sümegen.

Különféle termékekből válogathattak az Adventi Forgatagra kilátogatók. Óvodásoktól,  a gimnazistákon át a civil szervezetekig különféle kézzel készített apró ajándékokkal, finomságokkal várták a jótékonykodókat.  Minden bevétel jótékonysági célt szolgált. 2023-ban épp úgy, mint az azt megelőző években a nehézségekkel küzdő családoknak gyűjtöttek.

2021-ben 465 770 Ft, 2022-ben 601.180 Ft, 2023-ban pedig 662.615 Ft gyűlt össze az Adventi Forgatagban. Ebben az évben Végh László, a város polgármestere azt a döntést hozta, hogy a tűzijátékra szánt  összeget is a jótékonysági kasszához csapja. Így 2.229.565. forintból eddig 54 család kapott egyenként 35.000 Ft-os tűzifautalványt, és a maradék pénzt is a szegényeknek juttatja a városháza.

Sümegen a városlakók nem csak karácsony előtt az Adventi Forgatagban állnak egy-egy cél mellé, de már aszfalt, járdaszakasz, illetve Ramassetter Vince szülőháza is széleskörű társadalmi összefogással újult meg az elmúlt években.

Végh László a város polgármestere köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a munkájával, jótékonykodásával hozzájárult ahhoz, hogy segíteni tudjanak. A program 2024 decemberében is folytatódik majd.

Koós Rita

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.