HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Navracsics Tibor szerint 2024 is sok-sok izgalmat tartogat

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadását csütörtökön délután rendezték a megyeháza Szent István-termében. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor szerint 2024 is sok-sok izgalmat tartogat  Fotó: Fülöp Ildikó– 2023 az az év volt számunkra, az itteni közösségek számára – a Bakonytól délre és a Balatontól északra elterülő régióban –, amely az európai színpadra segítette ezt a térséget, fogalmazott Navracsics Tibor. Megmutathattuk az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében – amelyben a Veszprém vármegyei, zalai és somogyi településekkel együtt összesen 116 település fogott össze –, hogy ez világ legszebb helye.

Felidézte, szűk egy évvel ezelőtt itt, a vármegyeházán találkozott a három vármegye képviselő-testülete, és fogadott el egy közös nyilatkozatot, amelyben hitet tett az Európa Kulturális Fővárosa program, Európa eszméje, értékei mellett és magyarságunk mellett. A miniszter szerint nem csak hogy sikerült teljesíteni ezt a missziót, de az eddig rendelkezésre álló számadatok alapján messze meghaladtuk a korábbi kulturális fővárosok sikereit, kiemelkedő népszerűségű és jelentőségű, európai szinten is magasan jegyzett programsorozat valósult meg. Navracsics Tibor rámutatott, a következő évek nagy próbája az lesz, hogy meg tudják-e tartani ezt a közösséget. 

– Elindult 2024, és ez az év magában hordozza annak az ígéretét, hogy megvalósítsuk, amit az előző években nem tudtunk. Nehéz év vár ránk sok-sok izgalommal: júniusban olyan erőfelmérések következnek, amelyek mindenkinek az idegzetét és a gyomrát is kikezdik. A választások, a labdarúgó Európa-bajnokság, utána pedig júliustól Magyarország fogja ellátni az Európai Unió soros elnökségét. Számos olyan pont következik 2024-ben, amely felerősítheti a köztünk lévő különbségeket – mondta a miniszter. Azt kérte, a politikai ellenfelek ebben az évben ne azt a 20 százalékot keressék, ami elválaszt, hanem azt a 80 százalékot, ami összeköt. – Mert mindannyian, akik itt vagyunk, azért vagyunk itt, mert szerelmesek vagyunk Veszprém vármegyébe. Azt kívánom, hogy 2024-ben minden különbség ellenére továbbra is tudjunk együtt dolgozni – kérte Navracsics Tibor, aki Polgárdy Imrével, a Veszprém Vármegye Önkormányzatának elnökével közösen kívánt boldog új évet és koccintott a teljesen megtelt Szent István-terem vendégeivel. A rendezvényen nagyszerű koncertet adott a Készenléti Rendőrség Zenekara.

Juhász-Léhi István

További cikkek

Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora még mindig nem került be a hungarikumok közé, bár a kezdeményezés támogatói között már miniszter is található. Egyelőre azonban a június 18-án meghozott döntés van érvényben, amelyben a Hungarikum Bizottság elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Könnyítést jelentő gépek, eszközök a Magyar falu program segítségével
Könnyítést jelentő gépek, eszközök a Magyar falu program segítségével
Szisztematikusan építkező faluként jellemezte Bodorfát Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, aki a Magyar falu programban nyert eszközök ünnepélyes átadásán vett részt pénteken.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.