HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Navracsics Tibor szerint 2024 is sok-sok izgalmat tartogat

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadását csütörtökön délután rendezték a megyeháza Szent István-termében. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor szerint 2024 is sok-sok izgalmat tartogat  Fotó: Fülöp Ildikó– 2023 az az év volt számunkra, az itteni közösségek számára – a Bakonytól délre és a Balatontól északra elterülő régióban –, amely az európai színpadra segítette ezt a térséget, fogalmazott Navracsics Tibor. Megmutathattuk az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében – amelyben a Veszprém vármegyei, zalai és somogyi településekkel együtt összesen 116 település fogott össze –, hogy ez világ legszebb helye.

Felidézte, szűk egy évvel ezelőtt itt, a vármegyeházán találkozott a három vármegye képviselő-testülete, és fogadott el egy közös nyilatkozatot, amelyben hitet tett az Európa Kulturális Fővárosa program, Európa eszméje, értékei mellett és magyarságunk mellett. A miniszter szerint nem csak hogy sikerült teljesíteni ezt a missziót, de az eddig rendelkezésre álló számadatok alapján messze meghaladtuk a korábbi kulturális fővárosok sikereit, kiemelkedő népszerűségű és jelentőségű, európai szinten is magasan jegyzett programsorozat valósult meg. Navracsics Tibor rámutatott, a következő évek nagy próbája az lesz, hogy meg tudják-e tartani ezt a közösséget. 

– Elindult 2024, és ez az év magában hordozza annak az ígéretét, hogy megvalósítsuk, amit az előző években nem tudtunk. Nehéz év vár ránk sok-sok izgalommal: júniusban olyan erőfelmérések következnek, amelyek mindenkinek az idegzetét és a gyomrát is kikezdik. A választások, a labdarúgó Európa-bajnokság, utána pedig júliustól Magyarország fogja ellátni az Európai Unió soros elnökségét. Számos olyan pont következik 2024-ben, amely felerősítheti a köztünk lévő különbségeket – mondta a miniszter. Azt kérte, a politikai ellenfelek ebben az évben ne azt a 20 százalékot keressék, ami elválaszt, hanem azt a 80 százalékot, ami összeköt. – Mert mindannyian, akik itt vagyunk, azért vagyunk itt, mert szerelmesek vagyunk Veszprém vármegyébe. Azt kívánom, hogy 2024-ben minden különbség ellenére továbbra is tudjunk együtt dolgozni – kérte Navracsics Tibor, aki Polgárdy Imrével, a Veszprém Vármegye Önkormányzatának elnökével közösen kívánt boldog új évet és koccintott a teljesen megtelt Szent István-terem vendégeivel. A rendezvényen nagyszerű koncertet adott a Készenléti Rendőrség Zenekara.

Juhász-Léhi István

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
Tapolca tartaléka gyors felélésének megakadályozását, az észszerű gazdálkodást tartotta szem előtt az a módosító indítvány, amely miatt a pénteki képviselő-testületi ülésen Dobó Zoltán polgármester levette napirendről a 2024-es költségvetésről szóló előterjesztést. Az indítványt a 12 tagú testületből heten támogatták, ám mivel kérésük ellenére sem szavazhattak róla, ezért másnap, azaz szombaton sajtótájékoztatót tartottak a városháza előtt.
A tapolcai polgármester úgy döntött, leveszi napirendről a költségvetés tárgyalását
A tapolcai polgármester úgy döntött, leveszi napirendről a költségvetés tárgyalását
Egy módosító indítvány miatt vette le napirendről, annak tárgyalása közben a 2024. évi költségvetéséről szóló előterjesztést Dobó Zoltán polgármester a péntek délelőtti nyilvános képviselő-testületi ülésen. A döntés jogszerűségét több képviselő is vitatta, Iker Viktória jegyző viszont azt mondta, vállalja ennek felelősségét.