HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Az ajkai Faragó Luca Olaszország után Szöulban versenyez

2024. január 17. 22:11
Veol.hu
Bronzéremmel tért haza Faragó Luca, az Ajkai Óriások Jégkorong SE sportolója az olaszországi Egna városában megrendezett A divízió I/A világbajnokságról szombaton; vasárnap ismét csomagolt, ugyanis hétfőn már utazott is tovább Szöulba, az ifjúsági téli olimpiára.

Faragó Luca legújabb érmével, amely ezúttal egy világbajnoki bronz Fotó: Ajkai Óriások JSEFaragó Luca legújabb érmével, amely ezúttal egy világbajnoki bronz Fotó: Ajkai Óriások JSE

Luca érdemeit növeli, hogy mindössze 14 esztendősen a 18 évesek nemzeti válogatott keretének tagja. Január második hetében a magyar 20 fős női jégkorong-válogatott bronzéremmel tért haza Olaszországból.

A lányok egy hét alatt öt mérkőzést játszottak. A házigazda olaszok, valamint a japánok ellen veszítettek, majd erőre kaptak, Ausztria, Dánia és Franciaország ellen már győztek. Luca kérdésünkre elmondta, hogy egyik edzője édesapja, Faragó Gyula, a másik Láday András. A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda nyolcadikos tanulója többször meghívót kapott a női válogatott összetartásaira. Egyedüli Veszprém vármegyeiként került a 20 fős keretbe. Luca a Bánki Donát Szakközépiskola és Gimnázium sportosztályába jelentkezik. Felnőttként is sporttal szeretne foglalkozni, jégkorongedző vagy sportpszichológus szeretne lenni.

Szöulban Mexikó, Törökország, Olaszország, Kína, Ausztrália, Hollandia és a házigazda Dél-Korea csapatával mérkőznek meg. Szeretnének éremmel hazatérni, a szakemberek szerint erre van esélye a válogatottnak.

Tisler Anna

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Kolbásztöltésből versenyeztek Padragkúton
Kolbásztöltésből versenyeztek Padragkúton
A benevezett nyolc csapatból hat dobogós helyen végzett a Civil Fórum Padragkútért Egyesület által második alkalommal megrendezett kolbásztöltő versenyen, amelyet február 17-én tartottak a padragkúti művelődési ház udvarán. A tavaszias, napos időben vidáman dolgoztak a 4-5 fős csapatok.
Telt ház előtt zajlott az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye
Telt ház előtt zajlott az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye
A február 17-én a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében tartott eseményen minden szék foglalt volt. Érkezett minden korosztály, a kisgyermektől, akiből talán egyszer szintén fúvós lesz, a középkorúakon át a nyolcvanon felüliekig. Az aulában már kezdés előtt fél órával várták, hogy beléphessenek az alkalomhoz megfelelően feldíszített színházterembe