HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Sümegen nem került sokba a tél eddig

2024. január 19. 13:04
Veol.hu
Nagyjából a tél felénél járunk, s bár a február még tartogathat kemény napokat, eddig különösebben nem okozott gondot a hideg évszak.

Sümeg és legfőbb nevezetessége, a vár, téli külsővel. Az elmúlt években viszonylag ritka a havas látkép, ám jó oldala ennek, hogy az utak járhatóvá tétele nem kerül annyiba az önkormányzatnak, mint a 10-20 esztendővel ezelőtti teleken  Fotó: Szijártó János/NaplóA sümegi önkormányzat által működtetett Sümegi Közszolgáltató Kft. 17,6 tonna síkosságmentesítő szóróanyagot használt fel eddig, ez nettó 880 ezer forintba került – tudtuk meg a cég ügyvezető igazgatójától. Viola Norbert hozzátette, az anyagot a vállalat telephelyén tárolják, hogy szükség esetén azonnal tudják használni. A kijuttatáshoz és az utak tisztításához szükséges gépek, berendezések, szintén rendelkezésre állnak, műszaki állapotuk megfelelő. Az évszak feléig mindössze néhány olyan nap volt, amikor közbe kellett lépni az utak járhatóvá tétele érdekében. 

– Ez az elmúlt évek viszonylatában jobb, mint az átlag, és a tavalyi évnél is kedvezőbb, de mivel hátravan még a február, ez változhat. Mindenesetre a közszolgáltató kft. szakemberei és gépei készenlétben állnak – tette hozzá az ügyvezető.

Szijártó János 

További cikkek

Vendégeikkel együtt szépítették a várost
Vendégeikkel együtt szépítették a várost
A Sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület és a Ceglédi Városvédő Egyesület között 18 éves a kapcsolat. Ennek jegyében minden évben megrendezik az Ifjúsági örökségvédő tábort, egyik évben Cegléden, a másikban Sümegen.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.