HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Sümegen nem került sokba a tél eddig

2024. január 19. 12:04
Veol.hu
Nagyjából a tél felénél járunk, s bár a február még tartogathat kemény napokat, eddig különösebben nem okozott gondot a hideg évszak.

Sümeg és legfőbb nevezetessége, a vár, téli külsővel. Az elmúlt években viszonylag ritka a havas látkép, ám jó oldala ennek, hogy az utak járhatóvá tétele nem kerül annyiba az önkormányzatnak, mint a 10-20 esztendővel ezelőtti teleken  Fotó: Szijártó János/NaplóA sümegi önkormányzat által működtetett Sümegi Közszolgáltató Kft. 17,6 tonna síkosságmentesítő szóróanyagot használt fel eddig, ez nettó 880 ezer forintba került – tudtuk meg a cég ügyvezető igazgatójától. Viola Norbert hozzátette, az anyagot a vállalat telephelyén tárolják, hogy szükség esetén azonnal tudják használni. A kijuttatáshoz és az utak tisztításához szükséges gépek, berendezések, szintén rendelkezésre állnak, műszaki állapotuk megfelelő. Az évszak feléig mindössze néhány olyan nap volt, amikor közbe kellett lépni az utak járhatóvá tétele érdekében. 

– Ez az elmúlt évek viszonylatában jobb, mint az átlag, és a tavalyi évnél is kedvezőbb, de mivel hátravan még a február, ez változhat. Mindenesetre a közszolgáltató kft. szakemberei és gépei készenlétben állnak – tette hozzá az ügyvezető.

Szijártó János 

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.