Néhány kiló híján másfél mázsás sertést dolgoztak fel a diszeliek a hétvégi, közösségi disznóvágáson a Csobánc Művelődési Háznál. Egyebek mellett kemencés sültek, hurkák, kolbászok is készültek a rendezvényen, ahol forraltbor készítő csapatok produktumai is hozzájárultak a jó hangulathoz.
Az elmúlt években a Covid és egyéb okok miatt elmaradt a korábban nagy népszerűségnek örvendő hagyományőrző rendezvény, most azonban újra feltámadni látszik. Az esemény fő szervezője ezúttal Rózsa Dávid volt. A fiatal helyi gazdálkodó a Tapolcai Média érdeklődésére elmondta, a disznót nagyapja, Takács József ajánlotta fel a rendezvény céljaira, az gyakorlatilag saját tenyésztésből származik.
– Ezúttal a diszeliekkel közösen dolgozzuk fel és fogyasztjuk el az állatot. Programunkhoz sok segítséget, támogatást is kaptunk, amiért nagy köszönet jár Bene Károly vendéglősnek és a Tapolca Kft-nek – hangsúlyozta a helyi rendezvénygazda ottjártunkkor, a disznóvágás első lépéseinél, a perzselés, tisztítás idején. /tl/