HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Lakó-pihenő övezetet alakítanak ki Sümegen

2024. január 25. 0:45
Veol.com
Lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat Sümegen az Építők útján, a városrészben élő idősek, játszótérre igyekvő kismamák és gyermekek biztonsága érdekében.

Mintegy százmillió forintból újult meg 2022-ben az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen, a fotó az akkori ünnepélyes átadáson készült. Ezúttal lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a játszótérrel határos Építők utcában  Fotó: Szijártó János/NaplóMintegy százmillió forintból újult meg 2022-ben az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen, a fotó az akkori ünnepélyes átadáson készült. Ezúttal lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a játszótérrel határos Építők utcában Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Végh László polgármester tájékoztatta a lakosságot minapi közleményében. Ezzel együtt sebességcsökkentő küszöböt is elhelyeznek az utca két végpontján a forgalomcsillapítás miatt. A kivitelezés várhatóan két hét alatt befejeződik. A lakó-pihenő övezet ismérvei között szerepel az autósokra vonatkozó 20 kilométer/órás sebességkorlátozás, illetve a 3,5 tonnát meghaladó járművek kizárása az érintett területről. Pozitív tapasztalatok alapján a lakosság egyetértése alapján az övezet a KISZ lakótelepre is kiterjeszthető lesz a későbbiekben. A lakó-pihenő övezetben a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, de a járművek forgalmát szükségtelenül nem akadályozhatják. Járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad. 2022-ben egyébként százmillió forintból újult meg az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen. Előbbi 383 méter hosszúságban, utóbbi 356 méter hosszban kapott új burkolatot és a csapadékvíz elvezetése is rendeződött.

Szijártó János

További cikkek

Vendégeikkel együtt szépítették a várost
Vendégeikkel együtt szépítették a várost
A Sümegi Városvédő és Szépítő Egyesület és a Ceglédi Városvédő Egyesület között 18 éves a kapcsolat. Ennek jegyében minden évben megrendezik az Ifjúsági örökségvédő tábort, egyik évben Cegléden, a másikban Sümegen.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.