HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Lakó-pihenő övezetet alakítanak ki Sümegen

2024. január 24. 23:45
Veol.com
Lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat Sümegen az Építők útján, a városrészben élő idősek, játszótérre igyekvő kismamák és gyermekek biztonsága érdekében.

Mintegy százmillió forintból újult meg 2022-ben az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen, a fotó az akkori ünnepélyes átadáson készült. Ezúttal lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a játszótérrel határos Építők utcában  Fotó: Szijártó János/NaplóMintegy százmillió forintból újult meg 2022-ben az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen, a fotó az akkori ünnepélyes átadáson készült. Ezúttal lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a játszótérrel határos Építők utcában Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Végh László polgármester tájékoztatta a lakosságot minapi közleményében. Ezzel együtt sebességcsökkentő küszöböt is elhelyeznek az utca két végpontján a forgalomcsillapítás miatt. A kivitelezés várhatóan két hét alatt befejeződik. A lakó-pihenő övezet ismérvei között szerepel az autósokra vonatkozó 20 kilométer/órás sebességkorlátozás, illetve a 3,5 tonnát meghaladó járművek kizárása az érintett területről. Pozitív tapasztalatok alapján a lakosság egyetértése alapján az övezet a KISZ lakótelepre is kiterjeszthető lesz a későbbiekben. A lakó-pihenő övezetben a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, de a járművek forgalmát szükségtelenül nem akadályozhatják. Járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad. 2022-ben egyébként százmillió forintból újult meg az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen. Előbbi 383 méter hosszúságban, utóbbi 356 méter hosszban kapott új burkolatot és a csapadékvíz elvezetése is rendeződött.

Szijártó János

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.