HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Látogatás a badacsonytomaji Tátikában a közösségépítés jegyében

2024. január 27. 8:29
Veol.hu
Közel száz kisiskolást láttak vendégül a felújított Tátika épületében a havonta megrendezendő "Ismerjük meg egymást!" program részeként, amelyet Badacsonytomaj intézményei és civil szervezetei közösen indítottak útjára.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a megújult Tátika meglátogatását, ahol az élmény mellett még ajándékot is kaptak  Fotó: a szervezőkA pedagógusok kíséretében érkezett diákokat házigazdaként Krisztin N. László polgármester fogadta, majd Török Zoltán alpolgármester mutatta be nekik az épületet és beszélt a Tátika múltjáról, jelenéről, jövőjéről. A gyerekek megismerhették az épület megszépült környezetét, birtokba vették a szintén megújult játszóteret, hallhatták Lányi Antal pilóta történetét, majd gyerekpezsgős koccintással kísért meglepetés-tízórai fogadta őket a Muskátli étterem felajánlása nyomán. Végül az izgalmas kvízjáték és a kötetlen beszélgetés után minden résztvevő ajándék hűtőmágnest kapott a kulturális intézmény és az önkormányzat jóvoltából, valamint a Tourinform irodának köszönhetően a gyerkőcök ajándék társasjátékkal távozhattak. 

Szijártó János

További cikkek

Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora még mindig nem került be a hungarikumok közé, bár a kezdeményezés támogatói között már miniszter is található. Egyelőre azonban a június 18-án meghozott döntés van érvényben, amelyben a Hungarikum Bizottság elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.