HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Látogatás a badacsonytomaji Tátikában a közösségépítés jegyében

2024. január 27. 7:29
Veol.hu
Közel száz kisiskolást láttak vendégül a felújított Tátika épületében a havonta megrendezendő "Ismerjük meg egymást!" program részeként, amelyet Badacsonytomaj intézményei és civil szervezetei közösen indítottak útjára.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a megújult Tátika meglátogatását, ahol az élmény mellett még ajándékot is kaptak  Fotó: a szervezőkA pedagógusok kíséretében érkezett diákokat házigazdaként Krisztin N. László polgármester fogadta, majd Török Zoltán alpolgármester mutatta be nekik az épületet és beszélt a Tátika múltjáról, jelenéről, jövőjéről. A gyerekek megismerhették az épület megszépült környezetét, birtokba vették a szintén megújult játszóteret, hallhatták Lányi Antal pilóta történetét, majd gyerekpezsgős koccintással kísért meglepetés-tízórai fogadta őket a Muskátli étterem felajánlása nyomán. Végül az izgalmas kvízjáték és a kötetlen beszélgetés után minden résztvevő ajándék hűtőmágnest kapott a kulturális intézmény és az önkormányzat jóvoltából, valamint a Tourinform irodának köszönhetően a gyerkőcök ajándék társasjátékkal távozhattak. 

Szijártó János

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Egész napos focitornát rendezett a százéves badacsonytomaji egyesület
Egész napos focitornát rendezett a százéves badacsonytomaji egyesület
Az idén 100 éves badacsonytomaji sportegyesület szombaton sikeres téli teremfocitornát rendezett, ahol az utánpótláscsapatok voltak főszerepben.
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Március 1-jétől kezdi meg a lomtalanítást a sümegi, tapolcai térségben az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. Fontos, hogy aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell, legkésőbb a lomtalanítási napot megelőző hetedik napon 12 óráig.
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
Tapolca tartaléka gyors felélésének megakadályozását, az észszerű gazdálkodást tartotta szem előtt az a módosító indítvány, amely miatt a pénteki képviselő-testületi ülésen Dobó Zoltán polgármester levette napirendről a 2024-es költségvetésről szóló előterjesztést. Az indítványt a 12 tagú testületből heten támogatták, ám mivel kérésük ellenére sem szavazhattak róla, ezért másnap, azaz szombaton sajtótájékoztatót tartottak a városháza előtt.